
En nydelig middagsrett som er ganske rask å lage som kan serveres til hverdag som til fest!
Jeg fant oppskriften inne på trines mektige matblogg, men har gjort noen endringer selv.
Til 4 trenger du:
4 kyllingfileter
50 gram kremost, naturell eller med urter/krydder
4 soltørkede tomater, finhakket
frisk basilikum, finhakket
couscous (tilberedt etter anvisningen), jeg brukte ca 300 gram "rå" vare
1 liten løk
en liten paprika, i små terninger
50 gram fetaost
10 cerrytomater delt i 2
olivenolje
smør
1 buljongterning
salt og nykvernet pepper
evt en urtekvast og litt strimlet soltørket tomat til pynt
Slik gjøres det:
Start med å forbrede kyllingfileene. Rør sammen kremost, finhakket soltørkede tomat og basilikum i en liten bolle. Smak til med nykvernet pepper. Skjær en lomme i kyllingfiletene og fordel osteblandingen inni. Klem godt sammen, eventuelt fest en tannpirker i åpningen. Gni filetene inn i salt og pepper. Stekes raskt på begge sider i varm stekepanne i en blanding av olivenolje og smør. Legg filetene deretter på et smurt ildfast fat og stek videre i stekovnen ved 225 grader i ca 12-15 minutter, til filetene er ferdig stekt.
Kok couscous etter anvisningen på pakken. Tilsett buljngterningen, og la den løse seg skikkelig opp. Tilsett couscous og la trekke i ca 4 minutter.
Mens det trekker kutter man opp løk i små biter, kutter paprika i terninger og kutter cherrytomatene i 2.
Ha den ferdige couscousen i en bolle, tilsett løk, paprika, cerrytomater og fetaost terninger og bland alt godt sammen.
Annrett på talerken med couscoussalat nederst og legg den ferdig stekte kyllingfilet på toppen.
Velbekomme!
Couscous har jeg helt glemt bort i matlagingen kom jeg på nå. Og det er jo dumt, for couscous er så godt - og enkelt å variere. Takk for tipset!
SvarSlettM:)
Ja,jeg elsker couscous så det bruker jeg mye i all mulig slagt kombinasjoner:)
SvarSlett