tirsdag 30. mars 2010

Potetomelett med peperoni og aioli

Denne oppskriften prøvde jeg ut til middag idag, egentlig står det at den skal være til lunsj eller kveldsmat, men jeg laget en salat og grillede ostesmørbrød til så da ble det mettendes og godt!

Oppskriften er egentlig uten kjøtt, men for smaken sin skyld så tilsatte jeg noen biter med peperoni, men det er valgfritt. hovedoppskriften fant jeg i kokeboka rundt bordet, men har endret litt.

Her serveres det med aiolo dressing som du finner oppskrift på her, som kan gjøres i stand på forhånd.

8 posjoner:
4-5 poteter i skiver
1 liten squash eller erter, som jeg har brukt denne gangen, man tar det man har.
2 ss melk
salt og pepper
1 gul løk, i tynne skiver
5-6 egg
2 fedd hvitløk, hakket
2 ss olivenolje til steking
Salat etter ønske
2 loffskiver pr person
2 osteskiver pr skive

Slik gjøres det:
Varm olje i en stor stekepanne, og fordel potetskivene tett i tett over hele panna.

Legg ett lag med løk,

erter/squash, og hvitløk,

Og peperoni

og dryss litt salt over.

Fortsett å legge på poteter, løk, erter/squash og hvitløk til alt er fordelt. Stek ved middels varme til potetene er gjennomstekte, men ikke brune.

I mellomtiden pisker du eggene

 sammen med melk,
og salt og pepper,


 og litt cayennepepper, hvis du liker det litt sterkt.

Jeg tilsatte også litt gressløk fordi jeg liker det til egg.

Ta pannen av varmen, og tilsett eggeblandingen,

og rist lett på panna, å la det stå å hvile i 10-15 minutter.


I mellomtiden setter du i gang med å lage salat og Aioli hvis du ikke har gjort det allerede.

Sett pannen tilbake på svak varme, og stek til eggene begynner å gyllenbrune.

Når egget er stivt, kan du snu omeletten. 

 Hell omeletten på en stor talerken. Legg stekepanna oppå, og snu raskt, slik at omeletten kommer ned i panna, med den stekte siden opp.,

 og stek videre til omeletten har en fin brunfarge på undersiden.

Server med hjemmelaget Aioli, salat og ostesmørbrød.

mandag 29. mars 2010

Tomatsuppe som fra pose

Denne tomatsuppen smaker akkurat som den du fra fra pose fra toro, noe som er kjekt fordi barna pleier å like smaken på den, men den er mye sunnere, og like raskt å lage.
Fant oppskriften i boka: rundt bordet:

Til denne suppa serverte jeg idag med chillibrød som du finner oppskrift på her

Til 4-5 personer trenger du:

2 ss smør
4 ss tomatpurè, gjerne økologisk
1 dl fløte eller melk
pasta etter ønske
2 ss hvetemel
1 liter kraft(2 buljonterninger utrørt i vannet)
salt og pepper

Slik gjøres det:

Kok opp kraft.

Finn en ny kjele og smelt smør,

 og ha i mel

og tomatpurè.

 Rør godt og spe ut med melk/fløte

og kraft.

Litt om gangen, til du får en jevn suppe.


 La den koke i 5 minutter, og rør med jevne mellomrom.
Smak til med salt og pepper.

Tilsett valfri pasta(her brukte jeg makaroni). Suppen er ferdig når pastan er mør.

Ha gjerne frisk persille på toppen og server gjerne med baguett, eller som jeg har gjort her, chillibrød, se oppskrift på link lengre opp. 

Chilibrød

Dette er ett godt brød med spennendes innhold som man kan ha som tilbehør til en suppe eller en gryterett. Den smaker beste nystekt.

1 brød:
1/2 pk gjær
2 1/2 dl yogurt naturell
1/1 ts salt
2 ss matolje
5-6 dl hvetemel

Fyll:
1/2 grønn paprika
1/2 rød chili

Slik gjøres det:

Smuldre gjæren i en bolle.

 Tilsett yogurt og rør til gjæren har løst seg helt opp.

Ha i salt,

olje,

og nesten alt melet.

Spar litt mel til utbakingen.

Elt deigen kraftig for hånd eller med en kjøkkenmaskin.
 Deigen skal være litt fast.

Strø over litt mer over deign, og la den heve under et klede på et lung og trekkfritt sted i ca 45 minutter.

Legg deigen på en melet overflate, og kna inn resten av melet. Legg til side ett stykke av deigen, og kjevle resten ut til en firkant på ca 20 * 20 cm.


Lag fyllet: Fjørn frøene i paprikaen og chillien og kutt opp i små biter.

Fordel grønnsakene på deigen og rull den sammen.


Legg deigrullen på en stekeplate med bakeparir.

Form den gjennværende deigen til 2 smale pølser og flett de sammen.

Legg deigsnurrene rundt den fylte deigen. Fest endene godt, slik at ikke snurrene kryper sammen under heving.

La brødet heve hunder ett klede i ca 20 minutter. Sett stekovnen på 200 grader. Stek brødet nederst i ovnen i ca 30 minutter.

La brødet avkjøle seg åp en rist under et klede.


 
Serveres til en suppe ller gryterett nystekt

søndag 28. mars 2010

kylling hamburger

Idag bestemte jeg meg for å lage kylling hamburger.
Dette er en fin måte for folk som påstår de ikke liker kylling, til å nettopp få dem til å spise kylling uten at de vet det, da kommer disse burgerne fint til!!
Jeg har en samboern som ikke er glad i kylling, så jeg bruker alltid kyllingkjøttdeig for tiden, og samboern min spiser det helt uvitende om at det er laget av kylling! Jeg liker kyllingkjøttdeigen fordi de er mindre fett i de, sunnere og jeg liker at den ikke har så mye smak, kan smaksette med hva som helst.

Jeg variere med hva slags krydder jeg bruker fra gang til gang, dette har du selv i etter hva du liker best.

Til 4 hamburgere trenger du:

400gram kyllingkjøttdeig
1/2 løk, fihakket
1 dl brødmuler
1/2 ss fransk sennep
1ts spisskummin
1ts paprikapulver
1ts kjøtt og grill krydder,
1 fedd hvitløøk, finhakket
1 egg
1/2 ss worchestershire saus
litt olivenolje til steking
4 hamburgerbrød, hjemmelagde eller ferdig


Slik gjør du det:

1. Stek løken forsiktig i litt olje ett par minutter.

2. Ha resten av ingrediensene i en bakebolle eller en foodprosessor, tilsett den stekte løken og kjør alt til en ganske fast deig.


3. Form til 4 burgerer, her har jeg brukt min hamburger "presse" fra Tupperware.


4. La stå kjølig, gjerne opptil 1 time, hamburgeren holder fasongen bedre når de har stått kaldt en stund.

5. Ta hamburgerne ut av kjøleskapet, sett en stekepanne på ovnen på middels varme, gjerne en grill panne(eller grill hamburgerne i steikovnen). Stek i olje på ca 5-10 minutter, kommer ann på tykkelsen på hamburgeren.

 Hvis ost er ønskelig kan ost til settes ca 2 minutter før hambugerne er ferdig stekt.Den burgern neders til høyre har jeg hatt på tomater med salt og pepper på, og ost over.

6. I mens varmer du opp hamburgerbrødene(enten hjemmelagde eller ferdigkjøpte) i steikovnen, eller i en brødrister, som jeg gjorde denne gangen. For barna så er denne morsom:

Og for den litt spesielle anledingen er denne søt:

Dress opp hamburgerbrødet med dressing, salat, tomat, løkringer, synteagurk, og ketchup på hamburgerbrød toppen.

Ha kjøttet på bunnene, legg lokket på toppen.


velbekomme!
Server gjerne sammen med rosmarin poteter

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails