torsdag 29. april 2010

Couscoussalat med kylling


Jeg var alene hjemme og skulle bare lage meg en rask middag før jeg måtte reise igjen igår, så da ble resultatet, en rask couscous salat med kyllingfilet,

Til 1 trenger du:
1 kyllingfilet
litt salat
litt tomat
litt løk
litt paprika
1 dl couscous
litt ost
1 vårløk
1 ts buljongpulver

Slik gjøres det:
Først starter jeg med cousousen. Følg anvisningen på pakken.
Jeg tilsetter litt buljonpulver for å få litt smak.


Skjær så ønsket grønnsaker og salat, det du måtte ha tilgjengelig, må ikke bruke de jeg har skrevet i oppskriften.

Skjær kyllingfileèn i passende biter.


Krydre med ønsket krydder, idag brukte jeg grullkrydder med hvitløk og paprika.

Stek kyllingbitene i en stekepanne på middelsvarm til de er gjennomstekt.


Når couscousen er ferdig blander du den sammen med salaten.
Bland godt sammen.

Når kyllingbitene er ferdige legger du de over den ferdig oppkuttende salaten.


Tilslutt strør du over vårløkringer. Og velbekome.




PS: det blir igjen litt som man kan ta med seg i en plastikboks og spise som lunsj dagen etter.

onsdag 28. april 2010

Gulrotmuffins

<><>
<>
<><>




Her har du en kjempefin oppskrift på lette, saftige og enkle "Gulrotmuffins"! Muffinsene blir ekstra fine dersom de pyntes med ostekrem og små marsipangulrøtter. Oppskriften gir 16 store, 24 mellomstore eller 30 små muffins. Oppskriften fant jeg inne på http://www.detsoteliv.no/

Jeg har ikke laget glasur denne gangen, siden muffinsene skal fryses. Men legger med oppskriften til glasur alikevel.



4 egg
3 dl sukker
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
1,5 dl olje
5 dl revet gulrot

Glasur:
200 g kremost
75 g smør
250 g melis
1 ts vaniljesukker

Pynt:
marsipangulrøtter (se tips)

Slik gjøres det:

Tilsett egg
 og sukker i en bolle


og visp til eggedosis.

Rør inn oljen.

Bland sammen de tørre ingrediensene

 og vend i.

Rør forsiktig til deigen er jevn.
Til slutt tilsettes revne gulrøtter.


Sett papirformer i muffinsbrett (se tips) og hell deigen i formene. Deigen har nokså tynn konsistens, så det kan lønne seg å bruke liten øse til å fylle deigen i formene med.

Fyll formene ca 3/4 fulle.


Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min.
La muffinsene avkjøles ca 5 min i formen før de forsiktig løsnes ut av muffinsbrettet.
 Bruk en pinne el til å sjekke om muffinsene er ferdig, Stikk inn i midten, og er det ikke røre på pinnen er de ferdige.

Ostekrem:
Pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen til den er glatt og luftig (bruk romtemperert kremost og smør, slik at du unngår klumper i kremen).

Smør litt ostekrem på toppen av hver muffins og pynt eventuelt med en marsipangulrot på hver.

Tips:
Husk å bruke olje med nøytral smak, slik som f.eks. solsikkeolje eller rapsolje.

Muffinsene får ekstra fin fasong dersom du har papirformer i et muffinsbrett. Da kan du fylle opp formene og du får store og fine muffins (ca 24 stk). Har du ikke muffinsbrett bør du bruke doble papirformer og ikke fylle formene for fulle, ellers vil de flyte over og miste fasongen. Reduser da også steketiden til ca 15 minutter. Du får da ca 30 stk. Du kan også lage store muffins ved å bruke amerikanske muffinsformer av papir. Du får da ca 16 stk.

Oppskriften kan også brukes til å lage en rund gulrotkake. Bruk da en form som er 24 cm i diameter.

Marsipangulrøtter fås kjøpt i en del velassorterte matvarebutikker og i noen hobbybutikker (f.eks. Panduro). Finner du ikke dette, kan du enten lage dine egne (oransje konditorfarge fås også kjøpt hos Panduro), eller du kan pynte med noe annet, for eksempel litt revet gulrot eller hakkede nøtter.

Muffinsene er fine å fryse, også med ostekrem. Et godt tips er å la muffinsene stå i kjøleskapet til ostekremen har stivnet litt, slik at du unngår kliss når du pakker muffinsene i fryseposer.


Server muffinsene som de er uten glasur, eller med glasur.

 

tirsdag 27. april 2010

Laksekotelett med ovnsstekte poteter og agurksalat

Til middag idag ble det laksekotlett på oss...eller det vil si meg, siden det er kun jeg som liker laks, men da var det kjekt med rester fra middagen igår, fiskeboller i karri - og løsaus til samboern.

Men til en middag for 4 trenger du:
4 laksekoteletter
10 halvkokte poteter(gjerne rester fra middagen igår)
Grillkrydder
dill
salt
pepper
litt hvetemel
fiskekrydder(jeg brukte sea food & fish, fra santa maria)
1/2 agurk
litt vann
litt eddick 7%, gjerne blank
sukker

Slik gjøres det:
Sett ovnen på 250 grader.
Start med potetene. Skrell de halvkokte potetene,

 og del hver potet i ca 6 skiver(del potene på langs og 3 biter på hver halvdel)

Ha i olje i en langpanna. Krydre oljen med litt dill.

Legg potetskivene i langpanna

og krydre over med grillkrydder.

La stå i stekeovnen i ca 35 minutter. Rør innniblant.

Lag så agurksalat. Kutt opp agurk, gjerne med en ostehøvel.

Bland sammen vann,

 bittelitt eddik

og smak til med sukker i en liten bolle.

Rør godt sammen.

Når du er fornøyd med smaken(skal være sursøt), har du oppi agurkskivene og sett bollen i kjøleskapet til resten av maten er ferdig.


Når det er igjen ca 10 minutter av steketiden til potetene, starter du med fisken. Tørk den godt, så krydrer du med fiskekrydder

, her har jeg brukt Sea Food & Fish krydder fra Santa Maria, som inneholder kryddrene safran, sitron, fennikkel, pepper og dill. Jeg liker den blandingen godt på fisk.

 Dypp så fisken i mel(dette er for å få en litt sprøere overflate), 

ha krydder på den andre siden ,

og ha mel på den andre siden også.


Smelt smør i en stekepanne,

 sammen med litt fiskekrydder.

 Stek fisken på middels varme i 3-4 minutter på hver side.

Ta frem de ovnstekte potene og strø over dil før du legger potetene på talerkenene.


Server laksekoletetten sammen med ovnstekte poteter og agurksalat.


Bon Apetitè

mandag 26. april 2010

Fiskeboller i karri -og løk saus


Idag stod det fiskeboller på menyen og da hadde jeg litt lyst til å prøve en litt ny variant enn den vanlige fiskeboller i hvit saus. Så da fant jeg en oppskrift i denne boka: Whenches beste fra god morgen Norge

Fiskebollene blir i den oppskriften servert med ovnsstekte rotgrønnsaker, men siden jeg ikke hadde det, så ble det raspet gulerøtter istedet, men neste gang skal jeg prøve med rotgrønnsaktene neste gang.

Til 4 personer trenger du:
1 boks fiskeboller i kraft
1 pk baconskiver uten svor
3 gulrøtter(raspet)
salt, pepper

Hvis ønskelig å lage rotgrønnsakene trenger du:
3 gultrøtter
2 skiver kålrot
1 løk
3 skiver sellerirot
salt og pepper
2 ss olje

Karri - og løksaus
1 stor sjalottløk
3 ss smør
2 ts karripulver
3 ss hvetemel
3 dl kraft fra fiskebollene
3 dl melk
salt og pepper

Slik gjøres det:

Rotgrønnsakene:
Rens og del grønnsakene i biter og legg dem i en ildfast form. Dryss over salg og pepper og vend inn olje. Stek i stekeovn ved 200 grader i ca 40 minutter, til grønnsakene er møre.

Og hvis du istedet har raspet gulrøtter som jeg har her:
Skrell gulrøttene og rasp dem:


Sett på poteter.



fiskebollene, Karri - og løksaus:

Finnhakk sjarlottløk.

Her bruker jeg min Aligator som ble kjøpe på Clas Olson, jeg elsker denne, Anbefales på det sterkeste. Jeg bruker den på løk, hvitløk, agurk, ja til å med pølser, skinke osv når jeg skal ha noe finkuttet i små terninger

Smelt smør i en kjele

og tilsett løk og surr til løken blir blank.

Varm kraft

og melk i en kjele sammen.


 Avrenn fiskebollene.

Tilsett karri i løken.

Og rør godt.

Dryss i melet,

 rør til en glatt masse og spe med varm kraft og melk.

 Kok opp under omrøring.
og smak til med salt og pepper.

Tilsett de avrente fiskebollene i sausen

 og la det trekke i 10 minutter.

Skjær bacon i små terninger

 og sprøstek dem.


Server med nykokte poteter, fiskeboller, raspet gulrot, karri - og løksaus og sprøstekte baconterninger på toppen!

Velbekomme!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails