onsdag 26. mai 2010

ta det man har potetgrateng

Idag ble det litt lettvindt hos oss siden vi har det litt travelt i efta. Så da ble det ta det man har i kjøleskapet grateng!! Det er en slik oppskrift der man tar en dæsj her og en dæsj der!
Den vart veldig enkel! Og slik som lager seg selv, men du tar deg av ungene, klesvasken osv..

Du trenger:
båtpoteter
1 løk
2 hvitløksfeff
1 pk kjøttdeig
revet ost
Melk
matfløte
salt og pepper

Slik gjøres det:
Sett stekovnen på 200grader.
Stek kjøttdeigen med ønsket krydder. Smuldre den opp fint. Jeg har brukt urter og hvitløkspulver.
Ha litt olje i bunnen av ildfast form, ha så potetene oppi. Kryddre med det du måtte ønske av krydder.
Kutt opp løk, hvitløk og ha sammen med potetene.
Tilsett melk og matfløte opp til potene er akkurat dekket.
Smak til med salt og pepper og rør godt rundt alt sammen.
Tilsett den stekte kjøttdeigen sammen med potetblandingen, og rør godt til alt er fordelt gjevn over det hele.

Stek i ca 30 minutter, tilsett ost på toppen, og stek ytterligere i minst 15 minutter. Kommer ann på hvor bløt den ønskes å være!

Server med en god salat og baguett til!

Velbekomme!

søndag 23. mai 2010

Prosjekt urtehage

Jeg har alltid kjøpt friske urter i butikken, men nå har jeg lyst til å ha friske urter hjemme, så jeg skal prøve å lage meg en liten "urtehage".

De jeg har sådd er:

Basilikum
Gressløk
sitronmelisse
Dill
Tomater
Og rosmarin
Skal også plante persille, men glemte helt av å kjøpe det!
Hvis dere har noen andre forsalg til urter man pleier å bruke mye så si ifra!

Jeg er spent på hvordan dette prosjoktet går!!

Dag 1.
Sådd urtene i vinduskasse, lagt plastikk over:!

To be continued!

lørdag 22. mai 2010

Svinefilet i fransk sennepssaus

Idag prøvde jeg ut en ny rett som var både enkel og rask å lage, og smakte godt også, for de som liker sennep da!!
Oppskriften fant jeg i bladet: spis bedre.Opprinnelig serveres denne retten med ris til, men idag byttet jeg ut risen med potetkuler, eller pommes noisettes som det vel egentlig heter på fagspråket.

Til 4 personer trenger du
600 gram svinefilet
1-2 ss smør
1 ts salt
2krm nykvernet pepper
1 løk
1-2 ss grovkornet fransk sennep
2 dl cremè fraìche
1/2 ts salt

Tilbehør:
En pose pommes noisettes eller ris etter ønske
Gjerne 200 garm sukkererter

Slik gjøres det:
Kutt svinefilet i 2 cm tykkeskiver.

Smelt smør i en steke panne og brun svinestrimlene raskt.

I mens så kryddes svinestrimlene med salt og pepper.


Legg de ferdigstekte svinestrimlene i en bolle.

Hakk løk:

og brun løken i pannen med litt smør.

Tilsett sennep

og Cremè Fraìche

Og rør godt sammen.

Tilsett så svinestrimlene i sausen

Og la det småputre sammen i ca 5 minutter.

Serveres med en gang sammen med ris eller pommes noisettes.

Velbekomme!

fredag 21. mai 2010

Snickers kake

Min samboer har bursdag idag, så da måtte jeg diske opp med en kake til han syntes jeg! Og valget falt på snickerskake. Det har jeg aldri prøvd før så hadde lyst til å lage det til han!

BUNN:

6 eggehviter

5 dl sukker

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

200 gr peanøtter

1 pk Ritzkjeks

Slik gjøres det
skill eggene, en bolle med eggehvite

og en bolle med eggeplommer.


Ta frem bollen med eggehvitene og tilsett sukker,

 bakepulver

og vaniljesukker

 og piskes stivt.

Ritzkjeksene knuses (*lurt å knuse kjeksene mens de fremdeles er INNI posen) -og røres inn i blandingen


sammen med peanøtter.

Bland forsiktig og godt.

Alt helles i en liten langpanne med bakepapir og stekes 25 minutter på 180 grader;)

Slik ser den ferdige bunnen ut:



FYLL:

6 eggeplommer

100 gram melis

300 gram lys melkesjokolade

100 gram smør/ margarin

Eggeplommer

og melis
røres sammen.


 Smør

og kokesjokolade smeltes sammen 

Til en jevn og fin masse.

Mens du venter på at sjokoladen skal smelte helt kan du slå sunn peanøtter


Og m sjokolade med en kjevle(legg det inni en pose og lukk godt igjen først.)

Legg de til side.
Hell sjokoladeblandingen sammen med eggeblandingen.

Røres sammen .


Helles over bunnen mens den er lunken.

Glatt utover med en slikkepott:

Strø over litt halvknuste peanøtter

og halvknuste m-sjokolade som pynt. 

La kaken stå kjølig en god stund før servering!

Velbekomme!




Gratulerer såå mye med dagen idag kjære!
Slik ser kaka ut inni:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails