lørdag 25. september 2010

Favoritter

Etter oppfordring av Cecilie, så lager jeg nå en egen kategori som heter Favoritter.
Her kommer jeg til å legge mine aller meste favoritt oppskrifter, skal prøve å ikke ta helt av, det er så utrolig mye som er såå godt....hehe...

fredag 24. september 2010

Peanøttssmør- og syltetøysmoothie

Denne er til en person, og dette blir fort en stor favoritt til barna.

Til 1 glass:
1 banan, skrellet og delt i fire
1 ss jordbærsyltetøy
1 ss fint peanøttsmør
1/2 kopp yogurt(2,5 dl)
1/4 kopp melk

Slik gjøres det:
Ha alle ingrediensene i en blender. Kjør til blandingen er jevn. Hell i ett glass og server straks!

tirsdag 21. september 2010

Ny liten kokebok

Jeg har invistert i en ny liten kjekk kokebok som heter 500 smoothier og juicer!
Jeg elsker jo smoothier så gleder meg til å bruke denne boka masse fremover :)

Denne boka er inndelt i 10 forskjellige kapitler:
  • enkle smoothier
  • frokostsmoothier
  • eksotiske smoothier
  • helsedrikker
  • juicer
  • smoothier for barn
  • milkshaker
  • smoothies med is
  • dessertdrikker
  • alkoholholdige smoothier

Så her kommer det til å komme ut mange forskjellige smoothier etterhver som jeg prøver ut oppskrifter i boka:)

mandag 20. september 2010

Chilli-senneps laks med blomkålpurè


Idag ble det laks til middag og da fikk jeg lyst til å prøve ut en ny oppskrift jeg fant i kokeboka: kokeboka naturlig slank av Fedon Lindberg. Det er snakk om mat med lav karbohydrater, men denne retten kan spises av alle.

Til 4 trenger du:
4 skinn- og beinfri laksefilet
4 ss dijonsennep
4 ss søt chillisaus
2 ss hakket frisk rosmarin

Blomkålpurè:

1 stort hode blomkål, delt i buketter
3 ss lettrømme eller avsilt yogurt naturell
1 1/2 dl revet cheddar ost
3/4 dl revet parmesan
1/2 ts salt(natriumredusert)
1 krm kvernet hvit pepper
hakket persille

Slik gjøres det
Legg laksefilene i en langpanne
og smør på 1 ss sennep
og 1 ss chillisaus på hver laksefilet.. 
Bland godt samme!
Dryss hakket rosmarin over.
Stek fiskene i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter, eller til fisken er gjennomstekt. Fiskekjøttet skal ha forandret farge helt igjennom. Prøv med 2 gaffler. 
Server fisken varm som middagsmat med blomkål purè. Evnentuelle rester er godt til nistemat dagen etter.

Når du har satt inn fisken i ovnen starter du med blomkålpurè!
Kok blomkålbukettene i minst mulig vann til de er møre, ca 10 minutter, eller i en dampkoker, som jeg har gjort idag.
Avsil yogurt hvis du bruker yogurt:
Mos den kokte blomkålbukettene i en foodprosessor sammen med rømme/yogurt, ost, salt og pepper.
Dryss persille over før servering.

Velbekomme!

søndag 19. september 2010

Cashew cookies


Hva er vel bedre enn cookies....her er en variant med sjokolade og cashew nøtter. Jeg er medlem i en klubb som heter hjemmebakt, hvor jeg fant denne oppskriften!

Til 24 stykker trenger du:
200 gram smør eller margarin
3 dl sukker(jeg brukte 100gram hvit og 200gram brunt)
2 ts vaniljesukker
2 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
75 gram mørk sjokolade
75 gram (ca 1 1/2dl) cashewnøtter

Slik gjøres det:

sett ovnen på 175 greader.
Rør smør,
hvit sukker,
brunt sukkker(valgfritt)
og vaniljesukker
smidig med en håndmiker eller  lignendes.
Tilsett eggene,
og rør godt.
Bland inn hvetemel og bakepulver,
og ha det i røren.
Grovhakk sjokoladen
og nøttene,
og ha i sjokoladen,
Og nøttene i røren.
Bland forsiktig til en kompakt deig.
Fordel røren med små posjoner
med ett par cm mellomrom på en stekeplate med bakepapir.
Stek kakene midt i ovnen i ca. 12 minutter, eventuelt lengre. Se ann.
 La dem avkjøles på rist!|
Hvis kakene smeltet sammen i ovnen så løsne de forsiktig fra hverandre

Serveres gjerne med ett kaldt glass melk!


mandag 13. september 2010

Jukseris

Jukseris er rett å slett blomlål som er raspet som små korn... Det er en fin erstatning til vanlig ris!
Dette er lavkarbo, men kan fint brukes av alle sammen.

til to voksne som er meget sultne:
Jukseris:


1 halvt hode blomkål
litt meierismør
1 fedd hakket hvitløk
2 vårløk/1 purreløk
salt&pepper

Skjær blomkålhode i småbiter,riv det på et grovt rivjern, eller gjør som meg, å ha litt å litt blomkål oppi en blender.

Kjør til det blir så smått som korn.
 
Kutt opp 2 vårløk eller 1 purreløk

Kutt opp hvitløken i små biter

Varm smør i en stekepanne

Ha så oppi hvitløken og la det surre en liten stund.
Når det har stekt en liten stund, tilsetter du blomkål"risen".
 
La steke i rundt 7-9 minutter, smak til med salg og pepper.

Rør godt om inniblant.

På dette tidpunktet er det fin å starte med tilbreding av hovedretten. Jeg hadde kyllingfilet marinert i sweet chillie saus.
Her steker jeg kyllingen i en annen stekepanne med litt smør.
Når "risen" har stekt ferdig , ha du det i en bolle og tilsetter den oppkuttede vårløken/purren.
Bland godt!

Dette kan du bruke til det meste som tilbehør.

Her har jeg servert sammen med ferdigstekt chilliemarinert kyllingfilet!

Velbekomme!!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails