mandag 30. januar 2012

Gøy med Spaghetti

Denne retten har gått som en farsott rundt hele bloggverden, så jeg ble jo selvsagt fristet til å prøve den ut jeg også! Den er spesielt gøy for barna, fordi dette er noe barna kan være med å lage selv.
De kan være med å tre spaghetti i pølsebitene :)

Man kan bruke pølsene man vil selv, og bruk gjerne fullkorns spaghetti, men har man ikke så bruk det du ønsker selv!

Jeg serverte med en enkel pastasaus til denne gangen, som det kommer ett innlegg om ved en senere anledning.

Slik gjøres det!

Kutt opp pølser i passende størrelser.


Tre spagghetti igjenom pølsebitene.




Kok opp vann med salt og litt olje i.
Ha oppi spaggheti"spydene" i det kokendes vannet.



Etter en liten stund blir spagghetien myk.


 Kok til spagtthien er al dente








Ha spaghettiene i en serveringsskål å server med pastasaus.





Velbekomme!



fredag 27. januar 2012

Hurra, bloggen er 2 år idag

Idag er det 2 år siden jeg startet denne bloggen! Hurra!!!


Og det må jo feires med en blogg giveaway! :)

Første premien er en Decomax som sponses av Hamonoya i København.

Decomax gjør det mulig å være kreativ med kakekrem, fløteskum og sjokoladeganache – uten å måtte gjennomføre en komplisert konditoreksamen. Decomax rommer en halv liter, og tåler  temperaturer fra minus 60 grader helt opp til pluss 260 grader. Den kan selvfølgelig vaskes i oppvaskmaskin, og leveres med seks forskjellige dekorasjonsspisser..


Jeg har selv en i brun og er kjempefornøyd!


2. premien blir 2 pakker med tryffelformer (forskjellige mønster) fra kalasform


Og 3 premien er spisbart glitterhjerter wilton i fargen gull fra cacas

Så da er det bare å melde deg på bursdagsgiveawayen!
Denne kommer til å gå i litt over 1 måned, så trekning blir 1 mars 2012.

Denne gangen er det bare å legge igjen en hyggelig komentar for å bli med i trekningen, og husk epostadresse din, slik at jeg finner deg hvis du vinner. :)

Håper mange har lyst til å være med! :)


onsdag 18. januar 2012

Hellstrøm inviterer

På mandag 23 januar starter Hellstrøms nye program. Jeg gleder meg til å se på programmet, som alltid så syntes jeg Hellstrøm har fine program og jeg lærer mye! Skal bli gøy å se han konkurrere mot norges kjendiser.


tirsdag 17. januar 2012

Laks med ovnsstekte grønsaker

Her er en god oppskrift med laks, som er både rask og sunn.


Til 4 porsjoner:
  • 500 gram Laksefilet uten skinn og bein
  • Salt og pepper
  • 2 stk Løk
  • 1 stk Rød paprika
  • 1 stk. Purreløk
  • 2 stk søt poteter
  • 1 stk. Squash
  • 8 stk Cherrytomat
  • 2 ss Olivenolje
  • 0,3 ts Timian
    Tørket
  • 0,3 ts Oregano
    Tørket


Slik gjøres det.

Skjær laksen i fire serveringsstykker. Sett stekeovnen på 200 grader C.

Kutt grønnsaker i passe biter og legg det i en bolle.

Bland sammen olje og tørrede urter,


og bland det sammen med grønsakene i bollen.


Ha blandingen over i en ildfast for.


 Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene


og plasser laksestykkene over.



Krydre fisken med ønsket krydder, jeg bruker seafood &fish fra santa maria, syntes det er så godt på fisk! :)

 

Krydre med salt og pepper over hele formen til slutt og dekk formen med aluminiumsfolie.


 Sett formen midt i forvarmet ovn på 200 grader i ca 20 minutter.




Åhh så godt!

Server gjerne med en skje ekstra lett creme fraiche på toppen.
Utvalget av grønnsaker kan varieres og hvorfor ikke prøve med noen skjeer sweet chilisaus, soyasaus eller bare en presset halv sitron som smakstilsetting. Friske urter som gressløk, persille eller dill setter en ekstra smak på retten til slutt. Hvis du har lyst, kan du server med en frisk salat eller nykokte poteter.
Vær oppmerksom på at tiden kan variere avhengig av kjernetemperaturen til laksen, om den kommer rett fra kjøleskapet, nylig har tint, eller om den har ligget på benken i rommtemperaturen tid rett før tilberedning.

Oppskriften fant jeg på www.godfisk.no

tirsdag 3. januar 2012

Omelett alà Hellstrøm

Jeg kom over matbloggen til Kristins middagstips og fant oppskrift på helstrøms ovnsstekte omelett
 og fant ut det bare måtte jeg ta idag! :)

Til to peroner trenger du:4 egg
3 dl melk
3 ss hvetemel
1 ss smør
salt og pepper

bacon
purre eller gressløk
smør

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Skill eggene og pisk eggehvitene stive. Pass på at bollen og vispen er helt ren og at du ikke får med noe av eggeplommene, ellers vil de ikke bli stive.
Dette tar en god stund, så ikke gi opp håpet med det første.



Pisk sammen mel og melk i en kjele på middels varme. La det koke opp og tykne under omrøring.

Rør inn en og en eggeplomme og smak til med salt og pepper.
Vend inn eggehvitene, halvparten om gangen.

Hell omelettrøren over i en smurt ildfast form og stek på nederste rille i ovnen i ca 15 minutter.

Når det er at ca 5 minutter, så steker du bacon i en stekepanne uten smør.

Server omeletten med sprøstekt bacon og dryss over litt gressløk eller purre.

En utrolig lett og luftig omelett!

Velbekomme.

mandag 2. januar 2012

Godt nytt år


Vil ønske dere alle sammen et riktig godt nytt år!
Håper alle har hatt en nydelig julefeiring :)

Det tok brått slutt på juleforbredelsene mine, når jeg ble syk, en uke før jul og ble innlagt på sykehuset.
Kom hjem igjen på lille julaften, men har vært syk i hele jule alikevel.
Men håper på at jeg og min kjære er på bedringens vei snart!




Jeg fikk noen nye ting til matlagingen min, som jeg gleder meg til å bruke etterhvert! :)


Bla Williams-Sonoma message in a cookie julemotiv
og bursdagsmotiv.
Og så fikk jeg cupcake stativ:
Og så fikk jeg de lekre muffinsskålene i kjerramikk fra Ib Laursen

Så nå gleder jeg meg på å tatt fatt på det nye året med spennendes nye oppskrifter!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails