lørdag 31. mars 2012

Pesto

Endelig har basilikumsplanten min blitt så stor å flott at jeg kunne lage pesto.. og jammen er hjemmelaget pesto best...
Oppskriften fant jeg hos  http://www.aperitif.no


Her kommer oppskriften:

Til 4 porsjoner.

Ingredienser:

1 stor bunt basilikum
½ dl pinjekjerner evt. valnøttkjerner
50 g parmesan
3 båter hvitløk
1½ dl olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper

Fremgangsmåte:

For å få mest ut av smaken på pinjekjerner, så rist dem litt i en tørr  pannen først.

Bland sammen basilikum,

presset hvitløk


og kjerner/strøkavring i en foodprosessor, hakker eller morter som jeg har brukt her.


Begynt å bank med morteren, eller kjør alt i en kjøkkenmaskin..


Tilsett oljen i en tynn stråle under banking.

Rør inn til slutt frisk revet parmesan(anbefaler virkelig frisk revet!)

 og smak til med salt og pepper.

Voilà! :)Ferdig hjemmelaget pesto

torsdag 29. mars 2012

Banan pannekaker

Denne deilige og saftige oppskriften på banan pannekaker fant jeg inne hos www.detsoteliv.no.

Du trenger:
  • 1 kopp melk
  • 1 kopp mel
  • 1 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 2 bananer
  • 1/2 ts salt

Slik gjøres det:

    Ha mel, salt og bakepulver i en bolle.


    Tilsett melken.

    Rør inn egget.

     
    Mos bananene og bland dem inn i røren.

    Rør alt godt sammen.


    Stek pannekakene på begge sider til de er gyldne og luftige.

    Server bananpannekakene varme og nystekte. Det er gode med frisk frukt :)


    Velbekomme!

    

onsdag 28. mars 2012

Noe veldig spennende på gang....

Jeg kan fortelle at det skjer noe veldig spennendes på bloggen snart!!

Kan røpe så mye som at det dreier seg om en giveaway med stor G!!!

Har aldri hatt en så stor premie før,så sier bare en ting: GLED DERE!!!!!

Følg med fremover, plutselig dukker den opp!!

Published with Blogger-droid v2.0.4

mandag 26. mars 2012

No knead Bread

Dette brødet har blitt omtrent som en farsott inne på matbloggenes verden og nå er det min tur til å prøve det! Jeg har ikke jernpanne med lokk, så det har holdt meg tilbake, men så fikk jeg en idè om at jeg kan prøve å bruke en tupperware form med lokk,som man kan steike steiker i osv.

Siden den tåler såpass høy temperatur.  

Oppskriften er hentet fra The New York Times -
og utviklet av Jim Lahey fra The Sullivan Street Bakery. Lurer du på noe så er det bare å titte på filmen nederst som jeg fant på youtube... Men inspirasjonene fant jeg inne hos den fantastiske bloggen  mat på bordet!


For et brød trenger du

500g hvetemel
1/4 ts tørrgjær
1 1/4 ts salt
400ml vann


Slik gjøres det! :

Ha alt det tørre i en bolle og rør lett slik at det blandes.



 Ha opp i vannet


og rør til det er blandet, enten med stor skje eller hendene.
Som du ser på bildet, så er ikke deigen godt blandet - sånn skal det være...


 Sett på lokk eller dekk med plastikk og la det stå i rom temperatur 12 - 18timer.
Deigen er ferdig når den har hevet seg noe og overflaten er boblete.



Hell deigen over på et godt melet benk


 - deigen er klissete og myk, så bruk godt med mel.



Brett deigen sammen en gang. Hvis du er usikker på hvordan dette gjøres, så det på videoen lengre nede i innlegget. Snu det 90 grader og brett igjen. Ha mel på et kjøkkenhåndkle (bomull ikke frotte).


Løft deigen over på kjøkkenhåndklet, brett siden ned.


 Dekk deigen med kjøkkenhåndklet og la det stå og heve igjen i rom temperatur ca. 2 timer. Etter 1.5 time setter du ovnen på 230 grader og setter inn formen.

Dette kan være en jerngryte som tåler varme (også lokket), eller en keramisk form, eller en pyrex form. Du må ha lokk! Jeg har brukt en tupperware form, som heter Ultrapro, som fungerte helt genialt.

Når deigen er ferdig hevet, ta ut formen fra ovnen. Løft deigen i kjøkkenhåndklet


og ha det oppi formen - denne gangen kommer brett siden opp.


Det kommer til å se litt rotete ut, men det gjør ingenting. Rist formen litt hvis du synes deigen har landet noe ujevnt. Sett på lokk og sett formen i ovnen igjen for 30 minutter.

Etter 30 minutter tar du av lokket og baker videre uten lokk en 15-30 minutter til brødet får en fin gylden farge.

Ta formen ut av ovnen og la brødet avkjøles på en rist.



Så er det bare å nyte brødet, akkurat som det,



med kanskje ett godt smør på...

eller kanskje servere sammen med ett fat med spekemat..

Uansett hva du vil bruke det til, så kan jeg love deg en ting, og det er at det er virkelig ett nydelig brød

 Og her er filmen, som jeg fant på youtube.




lørdag 24. mars 2012

Sloppy Joes Alà The Pioneer Woman

Idag blir det en amerikans barnefavoritt til lørdagskosen.
Og da falt selvsagt valget på The Pioneer Woman sin oppskrift, som også passer veldig fint for voksne, siden denne har endel chilli i seg. Obs, vær forsiktig, idag ble vår litt for sterk, så vi kommer til å drikke vann resten av kvelden.

 Så hvis det er barn som skal spise, dropp chilli oppi gryte og tilsett heller på din egen tallerken etterpå, før du har oppi burgerbrødet.


Til 8 personer( eller til 4, med rester dagen etter) trenger du:
  • 1,2 kg kjøttdeig/karbonadedeig
  • 2 ss smør
  • 1/2 gul løk/ 1 medium
  • 1 stor grønn paprika
  • 5 fedd hvitløk
  • 2,5 dl - 3 dl ketchup
  • 2,5 dl vann
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts chillipulver
  • 1 ts tørket sennepsfrø eller 1 ts vanlig sterk sennep
  • 1/2 rød pepperflak
  • Worcestershire saus, etter smak
  • 2 ss tomatpurrè ( valgfritt)
  • Tabacosaus (valgfritt)
  • Salt til smak
  • Grovkvernet pepper til smak
  • Hamburgerbrød
  • revet ost

Slik gjøres det:

Tilsett smøret i en stor kjele, å tilsett kjøttdeigen når smøret er smeltet.
Stek til den blir brun.
Hell ut overflødig væske.

Kutt opp paprika,

løk og hvitløk i små biter.


Tilsett alt sammen i kjøttdeigen, å stek noen minutter, til paprikaen og løken blir litt blank.


Tilsett ketchup,

Sukker,


chillipulver,(dropp hvis små barn skal spise dette)


sennep,


og vann.


Rør godt sammen, å la alt putre i ca 15-20 minutter.

Underveis smaker du deg til med Worcestershire saus,


2 ss tomatpurrè ( valgfritt),


Salt


og  Grovkvernet pepper.

 Tabacosaus (valgfritt) og Cayennepepper (valgfritt)


Varm opp en grillpanne, og legg på hamburgerbrødene på rillene.

Når alt er ferdig, så legger du på ett godt tykt lag med masse sloppy joe på brødet,


 og legger over litt revet ost på toppen.


Legg toppen på hamburgerbrødet på toppen, og server sammen med potetgull.

Digg innpå alle sammen, her er det lov å grise! :)



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails