Dette brødet har blitt omtrent som en farsott inne på matbloggenes verden og nå er det min tur til å prøve det! Jeg har ikke jernpanne med lokk, så det har holdt meg tilbake, men så fikk jeg en idè om at jeg kan prøve å bruke en tupperware form med lokk,som man kan steike steiker i osv.
Siden den tåler såpass høy temperatur.
Oppskriften er hentet fra The New York Times -
og utviklet av Jim Lahey fra The Sullivan Street Bakery. Lurer du på noe så er det bare å titte på filmen nederst som jeg fant på youtube... Men inspirasjonene fant jeg inne hos den fantastiske bloggen mat på bordet!
For et brød trenger du
500g hvetemel
1/4 ts tørrgjær
1 1/4 ts salt
400ml vann
Slik gjøres det! :
Ha alt det tørre i en bolle og rør lett slik at det blandes.
Ha opp i vannet
og rør til det er blandet, enten med stor skje eller hendene.
Som du ser på bildet, så er ikke deigen godt blandet - sånn skal det være...
Sett på lokk eller dekk med plastikk og la det stå i rom temperatur 12 - 18timer.
Deigen er ferdig når den har hevet seg noe og overflaten er boblete.
Hell deigen over på et godt melet benk
- deigen er klissete og myk, så bruk godt med mel.
Brett deigen sammen en gang. Hvis du er usikker på hvordan dette gjøres, så det på videoen lengre nede i innlegget. Snu det 90 grader og brett igjen. Ha mel på et kjøkkenhåndkle (bomull ikke frotte).
Løft deigen over på kjøkkenhåndklet, brett siden ned.
Dekk deigen med kjøkkenhåndklet og la det stå og heve igjen i rom temperatur ca. 2 timer. Etter 1.5 time setter du ovnen på 230 grader og setter inn formen.
Dette kan være en jerngryte som tåler varme (også lokket), eller en keramisk form, eller en pyrex form. Du må ha lokk! Jeg har brukt en tupperware form, som heter Ultrapro, som fungerte helt genialt.
Når deigen er ferdig hevet, ta ut formen fra ovnen. Løft deigen i kjøkkenhåndklet
og ha det oppi formen - denne gangen kommer brett siden opp.
Det kommer til å se litt rotete ut, men det gjør ingenting. Rist formen litt hvis du synes deigen har landet noe ujevnt. Sett på lokk og sett formen i ovnen igjen for 30 minutter.
Etter 30 minutter tar du av lokket og baker videre uten lokk en 15-30 minutter til brødet får en fin gylden farge.
Ta formen ut av ovnen og la brødet avkjøles på en rist.
Så er det bare å nyte brødet, akkurat som det,
med kanskje ett godt smør på...
eller kanskje servere sammen med ett fat med spekemat..
Uansett hva du vil bruke det til, så kan jeg love deg en ting, og det er at det er virkelig ett nydelig brød
Idag blir det en amerikans barnefavoritt til lørdagskosen.
Og da falt selvsagt valget på The Pioneer Woman sin oppskrift, som også passer veldig fint for voksne, siden denne har endel chilli i seg. Obs, vær forsiktig, idag ble vår litt for sterk, så vi kommer til å drikke vann resten av kvelden.
Så hvis det er barn som skal spise, dropp chilli oppi gryte og tilsett heller på din egen tallerken etterpå, før du har oppi burgerbrødet.
Til 8 personer( eller til 4, med rester dagen etter) trenger du:
1,2 kg kjøttdeig/karbonadedeig
2 ss smør
1/2 gul løk/ 1 medium
1 stor grønn paprika
5 fedd hvitløk
2,5 dl - 3 dl ketchup
2,5 dl vann
2 ss brunt sukker
2 ts chillipulver
1 ts tørket sennepsfrø eller 1 ts vanlig sterk sennep
1/2 rød pepperflak
Worcestershire saus, etter smak
2 ss tomatpurrè ( valgfritt)
Tabacosaus (valgfritt)
Salt til smak
Grovkvernet pepper til smak
Hamburgerbrød
revet ost
Slik gjøres det:
Tilsett smøret i en stor kjele, å tilsett kjøttdeigen når smøret er smeltet.
Stek til den blir brun.
Hell ut overflødig væske.
Kutt opp paprika,
løk og hvitløk i små biter.
Tilsett alt sammen i kjøttdeigen, å stek noen minutter, til paprikaen og løken blir litt blank.
Tilsett ketchup,
Sukker,
chillipulver,(dropp hvis små barn skal spise dette)
sennep,
og vann.
Rør godt sammen, å la alt putre i ca 15-20 minutter.
Underveis smaker du deg til med Worcestershire saus,
2 ss tomatpurrè ( valgfritt),
Salt
og Grovkvernet pepper.
Tabacosaus (valgfritt) og Cayennepepper (valgfritt)
Varm opp en grillpanne, og legg på hamburgerbrødene på rillene.
Når alt er ferdig, så legger du på ett godt tykt lag med masse sloppy joe på brødet,
og legger over litt revet ost på toppen.
Legg toppen på hamburgerbrødet på toppen, og server sammen med potetgull.
Digg innpå alle sammen, her er det lov å grise! :)