onsdag 25. april 2012

No knead bread- med ost


Her kommer det en ny variant av no knead brød( eltefri brød) Brød med Ost - hva kan være bedre enn det? Det minner meg egentlig litt om ostebriks, og det elsker jeg... spiste det hver eneste dag når jeg gikk på vidregående i kantina på skolen! :) Dette brødet kan spises som tilbehør til middager som f.eks en suppe, gryterett, eller nå som man kommer i vårstemning, en salat. Idag har jeg laget hjemmelaget lapsskaus og det passet veldig godt til syntes jeg :)

du trenger
500g hvetemel
1/2 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
4dl vann
200g cheddar ost

Har du ikke laget no knead (eltefritt) brød før kan du ta en titt på dette innlegget: No knead bread  .

Bland mel, gjær og salt sammen. 


Tilsett vann 


og rør lett sammen til du har en klissete deig. 


Dekk til skålen og la deigen hvile på kjøkkenbenken 12 - 18 timer.


Rasp osten. Hell deigen over på et stykke melet bakepapir.


Strekk deigen ut 


og strø på noe av osten.



 Brett deigen sammen, strekk den litt ut igjen og strø på mer ost. Fortsett til du har brukt all osten. Legg deigen med brettsiden ned, dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer.


Sett ovnen på 250C etter 90 minutter og sett inn en ildfast form med lokk slik at den også blir varm. Etter en halvtime tar du ut formen, heller opp i deigen (brett siden vender nå opp), 



setter på lokk og setter det hele i ovnen igjen. Etter 30 minutter tar du av lokket, setter ned varmen til 220C og steker videre i 15minutter. 


Ta brødet av formen og la den avkjøle på rist.



 Brødet smaker best når det er helt fersk, gjerne litt lunken.


Åhh se så deilig med ost inni... 


Nyt brødet..


Hvis du vil lage vanlig no knead brød sjekk ut dette innlegget: No knead bread

tirsdag 24. april 2012

Hipp hurra for 100 følgere på bloggen




Hipp hipp hurra!!! 
Nå har bloggen min fått hele 100 følgere....det er utrolig flott og dere er alle såå fantastiske!! 

Og som jeg har lovet så må det jo premieres!! :D 

Så jeg har 3 premier til dere!! 

1 premie er ostesettet fra Zassenhaus som jeg viste frem på dette innlegget: Ost, vin og kjeks

Premien sponses av Hamonoya

2 premien er 10 vaglfri pepperkakeformen som er sponset av www.formina.se
De har utrolig mange fine former.. 

Bla gårdsdyr: 
motorkjøretøy: 
prinsesser og engler
og mye mer...

3 premien er sponset av Kalasform.se

Det er 1 pakke vanlig muffinsformer og 1 pakke mini muffins former.
Hvilken mønster det blir på formene er tilfeldig. 


Og så over til trekningen... 
Jeg bruker random.org og trekker utifra hvilken rekkefølge følgerne står i! :) 

Så 1 premie går til : 

NR 96, som er Hilde som har bloggen Livet på vonheim

Gratulerer såå mye med ostesettet Hilde! :) 

2 premien får til:

Nr 50, som er Elisabeth, med bloggen Elisabeths virreverden

Gratulerer med 10 valgfrie pepperkakeformer Elisaeth! :)

og siste premien, går til:

nr 85, Jeanette med bloggen Jeanettes hverdag

Gratulerer emd muffinsfomer, 

Gratulerer såå mye alle 3!!




Ta kontakt med meg på mail: Swimzys Matblogg

Skulle ønske at jeg kunne gitt gaver til dere alle sammen, men husk at det blir en ny trekning når facbook siden min når 100 følgere også! :) 


Tuusen takk til alle sponsorene!! :D :D 

søndag 22. april 2012

Karamelisert popcorn! Cracker Jacks

Jeg har latt meg virkelig inspirer av mat på bordet om dagen....har prøvd ut flere oppskrifter der, som jeg kommer etterhvert i bloggen min!

Jeg har lenge vært fasinert av amerikas matkulturer og deilig godiser..
Og her kommer det en virkelig snacks fra usa. Nemlig,  Cracker Jacks - eller karamelisert popcorn, på godt norsk.


Du trenger

soyaolje
250g popcorn (upoppet...)
200g nøtter - peanøtter eller cashewnøtter - salte (kan sløyfes)
1 1/5 ts natron (baking soda)
500g sukker
50g smør
125ml vann

Slik gjøres det: 

Lag popcorn.Varm opp oljen i en stor tykkbunnet kjele, hell popcornet i, legg på lokk og la det poppe ferdig. Hell popcorn ut i en stor skål (du skal blande popcornet med karamellen i denne) som du har smurt
lett med soya olje og ha opp i nøttene.


 Smør samtidig to slikkepinner eller skjeer med olje som du skal bruke å blande popcornet med og legge bakepapir på to bakebrett.


Lag karamell. Ha sukker, smør og vann i en tykkbunnet kjele og la det smelte sammen over middelsvarme. 


Rør veldig forsiktig et par ganger hvis du må. Sett opp varmen når smøret og sukkeret har smeltet 


og la det koke en 5 -10 minutters tid til det begynner å bli gyllent.


Slå av varmen, hell i natron og rør sammen (det vil bruse!). 


Hell karamellen over popcorn og nøtteblandingen og bland sammen (som du skulle blande sammen en salat). Her må du jobbe raskt.



 Hell popcornet over på bakeplatene og dra det litt fra hverandre slik at du ikke får en stor masse. La det avkjøle. 


Brekk evt. opp i mindre biter, 


legg i en skål og kos deg med din egen hjemmelagde godt!



Fint å servere til gjester også...  En ganske så rask snack å lage :) 
Eller hva med å legge rester i en plastikkpose å ta med på kinoen nesten gang du skal dit! :) 
Hvis det blir igjen rester da...hehe.. ;) 


Kos deg, det skal jeg! :) 


lørdag 21. april 2012

Indisk inspirerte kyllingkaker alà mat på bordet


Denne oppskriften fant jeg på den flotte bloggen mat på bordet som jeg har lengtet etter å prøve ut..

Men har ventet på at koriander-urten min skulle bli stor å fin først.
Så endelig vart den blitt stor nok, så da var det endelig indisk inspirerte kyllingkaker på menyen idag!
Og dette var skikkelig godt!

Masse smak, og neste ganske skal jeg ha i enda litt mer cayennepepper. Jeg elsker spicey mat!

Dette kan være en perfekt middag, servert med en salat eller ris til.

Eller som en liten snack før middag eller kanskje en lett lunsj. Hvorfor ikke sende med en eller to i matpakka til barna dagen etter med litt råkost salat til. 


Du trenger til ca. 20 kyllingkaker

800g kjøttdeig av kylling eller kalkun
80g strøkavring
2ts garam masala
1ts spisskumin
1ts malt koriander
1/2ts salt
3 grønn chilli, finhakket
1/2 løk, finhakket
4cm fersk ingefær, skrellt og finhakket
30g fersk koriander, hakket (tilsvarer en stor bunt)

til steking
strøkavring
vegetabilsk olje

Ha alle ingrediensen i en stor bolle.


Bland alt godt sammen til en fast deig


Lag små kaker av deigen (jeg brukte min trofaste iskremskje for å lage like store kaker) og press begge sider av kakene i strøkavring. Kakene kan oppbevares i kjøleskapet til du skal steke de.


Ha vegetabilsk olje i en stekepanne (oljen skal dekke bunnen godt) og stek kyllingkakene 3-4 minutter på hver side til de er gjennomstekte.


De fikk visst litt forskjellige formen, men dette var jo første gangen jeg lagde dette og det smaker det samme :)


Server varme med spicy mango chutney, eller kanskje en annen god saus.  Eller spis de til lunsj - ha de i en varm pita brød med litt reven agurk og salat.


Server gjerne i barnebursdag istedet for pølser(dropp da cayennepepper hvis de er små)


 og la de dyppe i ketchup.


 Syntes det ble en god kombinasjon. 


NAM!! 

onsdag 18. april 2012

Ost, vin og kjeks

Ost, kjeks å vin er virkelig en skikkelig sosial kosemåltid...


Man kan velge alt fra hvilken ost man liker selv, kjeks i alle varianter og vin i lange baner.

Her ble det en skikkelig kosekveld med jentene, med ett skikkelig ostebrett med forskjellig kjeks, masse varianter av oster og hvitvin.

Jeg inviterte til en slik kveld hjemme hos meg, siden jeg har vært så heldig å få prøve ut det nye ostesettet  fra Zassenhaus som er sponset av http://hamonoya-europe.com/no/


Det er bare det søteste ostesettet jeg noen sinne har sett.... Den er liten, så den passer perfekt på ett ostebrett, sammen med kjeksen og osten..

Det følger med en liten "blokk" med innvendig mangeter, slik at osteknivene som følger med sitter fast, istedet for å ligge rundt omkring.


Knivene ligger perfekt i hånda og er ikke for tunge..


Det følger med 1 kniv med spisser på tuppen som ser ut som en "gaffel". Denne er perfekt til å skjære harde oster, og man kan bruke spissen til å ta opp osteskiven. 


Det er en ostehøvel.


En spiss liten kniv til å skjære harde oster


og til slutt en slags bred "gaffel" gjerne til myke oster.


Dette settet passer perfekt på ett ostefat



Og selvsagt går de i oppvaskemaskien.

Jeg bare forguder dette søte settet.


Og jeg har en overraskelse til dere alle sammen!

Så fort jeg har blitt 100 følgere her på bloggen min, får en heldig leser ett slikt ostesett selv til odel å eie! Som Hamonoya-europe sponser!


Så kan du selv invitere til ett hyggelig ost, vin og kjeks kveld med venninnene dine!


Hvis du har lyst til å kjøpe ett slik søtt ostesett til deg selv eller som en perfekt gave til den som har alt, så kan du få kjøpt den hos, Tilbords Voss, Culina Stavanger og  Glassmagasinet Petit. 
Men utover våren så kommer den til flere butikker rundtomkring i Norge

Tusen takk til Hamonoya for at jeg har fått lov å prøve dette søte ostesettet! 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails