fredag 25. mai 2012

Whoopie pie med sjokolade


Hvem har sagt at ingen kims ingen kos? Joda, jeg elsker potetgull, kan ikke nekte for det, men man kan kose seg uten kims også, og ikveld skal vi kose oss med noen deilig små kaker som er veldig populære om dagen. 


Whoopie pie heter disse små søte kakene med deilig krem fyll.


Jeg har fått meg den nye boka fra The Hummingbird bakery og bare måtte prøvd ut whoopie-pie. 


Er så heldig å fått lov å prøve ut whoopie-pie bakematte fra Lèkuè fra min sponsor Hamonoya


Det gir perfekt størrelse på whoopie-pie. :) 
Det er utrolig enkel å bruke. 
Man fyller bare ut den innerste ringen, så under steking så hever den seg ut til ytterste ringen.


Du trenger:

Til deigen:
1 stort egg
150 gram sukker
125 gram yoghurt naturell
0,25 dl helmelk
1/4 ts vaniljeessens
75 gram usaltat smør, smeltet
200 gram hvetemel
80 gram kakao
3/4 ts natron
1/4 ts bakepulver

Til fyllet:
170 gram usaltet romtemperert smør
280 gram melis
220 gram vanilla marshmallow fluff(oppskrift finner du her)

Slik gjøres det:

Bruken elektrisk håndmikser eller kjøkkenmaskin til å vispe sammen egg og sukker


 til en lett eggedosis.


Rør sammen yoghurt, melk og vaniljeessens i en mugge, og hell det over eggedosisen. 


Tilsett det smeltede smøret og bland godt på middels hastighet. 


Blad sammen det tørre,


og sikt det inn i det våte, i to omganger, 


til alt er godt blandet. 


La deigen sette seg i kjøleskapet i ca 20-30 minutter.

Nå setter du på stekovnen på 170 grader, og finner frem to bakeplater som du dekker med bakepapir, eller bruker whoopie pie bakematte, som jeg gjør her. 

Jeg bruker også min Decomax idag, som gjør det utrolig enkelt å fylle ut i rundingene. 


Bare fyller den med deigen, 


og trykker ut passe mengde. 


 Fyll hele brettet med ca 16-20 klatter på stekebrettene,(ca 3-5 cm str, 8-10 stk pr brett) eller fyll hele bakematten slik jeg har gjort her. 


 Stek i ovnen i ca 10-13 minutter, mine trengte 13 min, men følg med ovnen din. 



Slik ble mine ferdige.



Ha kakene over på rist for avkjøling.


Det var utrolig lett å ta av kakene fra bakematten, se nå er alle kakene tatt av og det er nesten ingen smuler på bakematten, enda jeg fjernet kakene når de var varme.


Så mens de avkjøles kan man starte på kremen. 

Finn frem marshmallow fluffen( evnt lag selv, se oppskrift her), jeg tar ut fra kjøleslapet den jeg lagde igår. 

Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin, og tilsett melis og mykt smør.


miks det på lav hastighet til det er godt blandet.

Tilsett marshmallow fluff 


 Og bland det forsiktig inn.

Øk hastigheten og bland alt til det blir lett og fluffy


 Jeg bruker igjen  Decomax som jeg nå har byttet ut den store rundt tuppen, til stor stjernetut.


 Så sprøyter jeg ca en ss av fyllet på den flate siden av kaken. 


Legg den andre halvdelen av kaken på toppen. 


 Fortsett slik til alle kakene har fått fyll.




åhh, bare måtte at en prøvesmak..nam...


 Pynt gjerne med litt melisdryss på toppen


Vi skal ihvertfall kose oss med deilig whoopie pie til finalen av The Voice ikveld.




Jeg vil takke Hamonya så mye for at jeg har fått lov å til å prøve ut whoopie pie bakematta. 

Den var utrolig enkel å bruke og jeg har mange whoopie pie oppskrifter på lur som jeg bare gleder meg til å prøve ut med denne matten. :) 

Hvis du har lyst på en slik matte selv, så kan den få kjøpt alene, eller som sett med Decomax hos Kitchn, Traktøren og Rafens..
Den er utrolig kjekk! 


torsdag 24. mai 2012

Marshmallow Fluff kopi


Jeg har sett i flere og flere oppskrifter skal det bruke noe som heter Marshmallow Fluff.. 
Og dessverre er det ikke å få tak i ferdigkjøpt her jeg bor, selv om vi har de vanlige daglivarebutikkene. 
Men skulle du ikke få tak i, så kan man jo lage det selv :) 

 Jeg søkte på nettet og kom over en amerikansk side hvor jeg fant en oppskrift, på nettopp dette.
Så da bare måtte jeg prøve det ut. 
Fordi imorgen skal jeg bruke Marshmallow Fluff i en oppskrift. :) 

Til en stor oppskrift trenger du: 

6  egge hvitter
946.36 ml light corn syrup/ lys sirup 
4.92 ml salt 
946.36 ml melis
29.58 ml vanilje extract.
(dette er direkte oversatt fra en amerikans oppskrift, derfor de rare målene)

Slik gjøre det:

Finn frem en stor bolle, tilsett eggehvittene, 


corn syrup/lys sirup og salt.


Mix dette i høy fart ca 10 minuter, eller til det begynner å tykne.



Tilsett melisen, mix nå på lav fart, til det er godt blandet.


Tilsett vanilje extrackt og bland godt sammen.



Og det var det...så enkelt er det. 


Se så lekkert og silke aktig det ser ut....Nam, det smaker deilig! :) 


Man kan bruke farge i denne, men det har jeg ikke gjort idag. 
Det blir neste gang. :)

Oppbevar det i en boks i kjøleskapet, til du trenger den.



PS: Dette er en veldig stor oppskrift, men det fine er at du kan oppbevare dette i inntil 2 uker i kjøleskapet eller fryse det ned i fryseren, så har du klart til det skal brukes neste gang. Bare husk å røre godt i det før du bruker det. 


Det var alt for i dag, imorgen kommer det en oppskrift som du skal bruke Marshmallow fluff til :) 

torsdag 17. mai 2012

17 mai Pavlova

Gratulerer så mye med dagen alle sammen!
Håper alle har en fantastisk 17  mai feiring!

I år lagde jeg noe jeg aldri har laget før, en Pavlova.
Det er rett å slett marengsbunn, med krem og friske bær på toppen.
Tradisjonelt brukes det kiwi og jordbær, men siden det er 17 mai idag, så ble det ferske jordbær og blåbær :)
Oppskriften fant jeg på det søte liv.no 

Man trenger:

Bunn:
4 eggehvitter
200 gram sukker
0,5 ts vineddik
1,5 ss maizena

Krem:
3 dl fløte
2 ts vaniljesukker

Pynt:
Ferske jordbær
Ferske blåbær

Slik gjøre det!

Sett stekovnen på 180 grader.

Pisk eggehvittene stive.


Tilsett litt å litt sukker mens det piskes kraftig. 

minimun 20 minutter, til marengsen blir tykk å stiv.


Tegn en sirkel på ca 22 cm på et bakepapir og helt marengsen oppi sirkelen.


Bruk en slikkepot til å prøve å gjevne ut bunnen best mulig.

Sett kaken midt i stekovnen, sett med en gang ned varmen til 150 grader og stek i ca 1,5 time. (ble ikke helt pent, er første forsøk)
Skru av ovnen, bruk en tresleiv el å sett i døråpningen på ovnen, for at det blir ett lite gløtt på ovnen. La det stå slik til kaken er helt avkjølt.



Pisk fløten og vaniljesukkeret til krem,


ha kremen på kaken og pynt med friske bær på toppen .
Viktig å servere kaken samme dag den pyntes fordi den bunnen kan bli bløt.


Velbekomme!


Ha en fantstisk 17 mai feiring alle sammen!




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails