onsdag 17. oktober 2012

Sjokolade oreos banan muffin



Denne oppskriften fant jeg på passion4baking, bakte den til burdagen min som var, den 6 oktober.
Jeg bare elsker bloggen til Manuela. Og jeg har forhåndsbestilt begge de to nye bøkene hennes, gleder meg til de kommer i posten en av de første dagene.. :) 

Og jeg syntes faktisk at muffinsen ble så god, at den trengte ingen krem på toppen.
Men vil du selv ta på krem, gjør du selvsagt det :)

Du trenger:
200 gram smør
3 dl sukker
4 egg
5 dl vaniljesaus
500 gram mel
2 ts bakepulver
100 gram sjokolade
2 modne bananer
1 pk oreo kjeks.



Slik gjøres det :)

Miks smør og sukker helt fluffy.

Tilsett et egg om gangen

og miks mellom hver gang i 1-2 minutter.




Sikt mel og bakepulver minst 3 ganger….


Bland mel-blandingen

 og vaniljesausen i røra, og rør det godt sammen.



Til en silkemyk blanding.


Mos bananene


 og del Oreo kjeksene i små biter,


og hakk sjokolade. 


Hell det i røra,  


og rør det godt sammen.


Legg cirka 1 iskrem skje med røre i hver cupcake form. 



Idag bruker jeg 3 forskjellige former. 
Først ut har jeg denne, som jeg syntes var såå søt, som jeg brukte til burdagen min.. 


Så måtte jeg prøve denne silikonformen jeg bestilte meg på ebay for en god stund siden..
Den har flotte rosemønster på undersiden av muffinen.. 

Den siste er det bilde av lengre ned i innlegget. 

Steker de på 200 grader i cirka 20-25 minutter.


La dem avkjøles helt etter steking.


Å server de, enten som de er,

 eller med litt krem på toppen" 

En liten smakebit.. NAM!



 Se så fine de ble med den blå silikoformen. 

Det var alt for idag, jeg kan love dere at disse er er helt nydelige! :) Anbefaler på det varmeste!




mandag 15. oktober 2012

Belgiske vafler med sjokolade

Åhh, sier bare en ting jeg....NAM!!! 


Belgiske vafler er så godt, å ikke nok med det, som prikken over i`en, så er det å tilsette sjokoladeknupper i røra helt fantastisk... 

Oppskriten fant jeg hos Manuela på passionforbaking, når jeg såg den oppskriften, bare visste jeg at den måtte jeg prøve ut.. 
Men jeg hadde ingen belgiske vafler jern, og så var jeg så heldig at Homonoya hadde en spennendes nyhet de lurte på om jeg hadde lyst til å prøve ut.. Nemlig en belgisk vaffel form fra Lèkuè, som man bruker i steikovnen..



Det var jo bare helt perfekt, så selvsagt sa jeg ja til å teste ut den... 
Og den er helt super! :)

Her er oppskriften:
- 500 gram mel
- 2 ts bakepulver
- 10 egg
- 450 gram sukker
- 113 gram smør
- 120 ml matolje
- 2 ts vanilje extract
- 200 gram sjokoladebiter

Slik gjøres det: 
Forvarm stekovnen til 220 grader.
Bland mel og bakepulver i en bolle. 
Sukker og egg mikses ca. 8 minutter.
Tilsett smeltet smør, mat olje  og miks dette videre i 1 minutt.
Tilsett vanilje extract. Har du ikke dette så kan du ta essens eller vaniljesukker.
Tilsett mel i 3 omganger og miks/visp dette lett sammen.


Tilsett sjokolade knapper eller hakket sjokolade.

Ta frem belgisk vaffel jern, eller den fine formen fra Lèkuè, som jeg har fått prøve.. 

Hell hver  "rom" med røre...



Sett brettet i stekovnen, å stek i ca 20-25 minutter. 

Ta de ut av formen....det var utrolig enkelt, bare datt ut når jeg snudde formen opp ned.. 


se så lekre... 

med masse sjokoladebiter inni vaffelen... 

Og deilig sjokoladesaus på toppen av det hele.... 



Rett å slett himmelsk..


Og kanskje en med en liten kremtopp..


Uansett, så er det nydelig! 

Og perfekt å servere til gjester som en deilig dessert! :) 


Velbekomme! 



Vil takke Hamonoya for at jeg fikk lov til å prøve ut dette flotte Belgisk vaffelform fra Lèkuè, den var så utrolig enkel å bruke, å helt perfekt... 

Tåler til å med oppvaskmakin, fryser, mikro og steikovn. Elsker slike silikonformer! :)
Å denne kommer til å bli brukt mye fremover! :) Har flere oppskrifter på lur.. :)
Hvis du har lyst til slik form selv, så selger de den hos TraktørenIllums Bolighus og Kitch'n

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails