Dette er en litt mer moderne utgave med gulrot og vårløk. En herlig rett med masse kraft. Fant den inne på http://www.matprat.no/
Porsjoner 4
Ingredienser:
1 kg reinsdyrstek
1 l vann
½ stk løk
4 stk potet
1 bunt vårløk
2 stk gulrot
½ ts salt
¼ ts pepper
Slik gjør du:
1. Skjær kjøttet i store terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og skum godt av. Tilsett løk og la Bidosen trekke på svak varme en halvtimes tid. Tilsett poteter delt i 4 og gulrøtter i ringer/terninger.
2. La gryta trekke i ca. 20 minutter til kjøtt og grønnsaker er møre. Smak til med salt og pepper. Dryss over finsnittet vårløk eller gressløk før servering.
Bidos serveres i dype tallerkener og spises med skje. Vanlig tilbehør er brød, gjerne vørterkake.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥