torsdag 18. august 2011

Chili Texas Style


Jeg fant en supergod og hot chilli gryte oppskrift inne på lavkarbo.noSå hvis du er glad i chilli og sterke gryter så er denne oppskriften noe for deg.

Dette er mat man kaller langtekkelig, siden den skal trekkes i ca 3 timer, for å bli akkurat passe tykk i konsistensen. Husk, den skal trekke uten lokk! Poenget er at den skal bli tykk som en gryterett.

Dette er en ganske stor porsjon, ca 6 posjoner:

Du trenger:
  • 1 kg kjøttdeig av storfe
  • Smør til steking
  • 2 bokser hakka tomater (400 gram pr boks)
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 medium gul løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 5 dl vann
  • 1 terning oksebuljong
  • 1/2 ts chilipulver (eller mer, mitt er kruttsterkt)
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts kanel
  • 1 ss provencekrydder (eventuelt diverse italienske krydder, som timian, merian, basilkum, oregano etc)
  • Salt og pepper etter smak
  • 2 bokser valgfri bønner(hvis du går på lavkarbo sløyer du bønnene)

Slik gjøres det:

Stek opp kjøttdeig, skru ned varmen og tilsett tomatpureen, hakk løk og stek sammen med kjøttdeigen til den er blank, krøst hvitløk over.
Kok opp vann, og rør ut buljongen. Hell vann og kjøttdeig i en stor kasserolle sammen med de hakkede tomatene og kok opp.
Skru ned varmen til den er under kokepunktet, og la den stå og trekke i to timer, rør litt i gryta med jevne mellomrom.
Tilsett alt krydderet bortsett fra salt, og la trekke en time til. Smak til med salt.
For de som er ikke bruker lavkarbo er det godt med hvite eller brune bønner som jeg har brukt idag.
Tilsett de i de siste 10 minuttene igjen av koketiden, siden bønner bare skal varmes opp.
Smaker godt med en dæsj lettrømme/cremè fraichè på toppen, servert med ris og eller en blandet salat på siden.
PS: Den smaker om mulig, enda bedre oppvarmet dagen etter, som niste med en liten salat til kanskje?

3 kommentarer:

  1. Nam nam, dette så godt ut. Det er lenge siden vi har spist chili, eller noen form for gryterett egentlig, det er liksom ikke sommermat. Men nå når det er merkbart kjøligere ute er det kanskje på tide å børste støv av de største grytene.

    SvarSlett
  2. NAmnam, det så kjempegodt ut! Tror jeg må teste den gryta en dag vi har barnefri :)

    SvarSlett
  3. Denne skal jeg prøve! Har lett etter en chili-oppskrift som ikke inneholder allslags mulige rare krydder, så dette ser bra ut. Skulle vært middagsmat i dag, denne, når regnet pøser ned utenfor ...

    M:)

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails