Jeg kom over matbloggen til Kristins middagstips og fant oppskrift på helstrøms ovnsstekte omelett
og fant ut det bare måtte jeg ta idag! :)
Til to peroner trenger du:4 egg
3 dl melk
3 ss hvetemel
1 ss smør
salt og pepper
bacon
purre eller gressløk
smør
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Skill eggene og pisk eggehvitene stive. Pass på at bollen og vispen er helt ren og at du ikke får med noe av eggeplommene, ellers vil de ikke bli stive. Dette tar en god stund, så ikke gi opp håpet med det første.
3 dl melk
3 ss hvetemel
1 ss smør
salt og pepper
bacon
purre eller gressløk
smør
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Skill eggene og pisk eggehvitene stive. Pass på at bollen og vispen er helt ren og at du ikke får med noe av eggeplommene, ellers vil de ikke bli stive. Dette tar en god stund, så ikke gi opp håpet med det første.
Vend inn eggehvitene, halvparten om gangen.
Hell omelettrøren over i en smurt ildfast form og stek på nederste rille i ovnen i ca 15 minutter.
Hell omelettrøren over i en smurt ildfast form og stek på nederste rille i ovnen i ca 15 minutter.
Når det er at ca 5 minutter, så steker du bacon i en stekepanne uten smør.
Server omeletten med sprøstekt bacon og dryss over litt gressløk eller purre.
En utrolig lett og luftig omelett!
Velbekomme.
Så praktisk med omelett i ovn. Det har jeg flere ganger tenkt at jeg burde gjøre, men ender alltid opp med den vanlige måten likevel. Må få testet det ut. :-)
SvarSlettJa, det var veldig praktisk å ha den i ovnen og den ble superluftig :)
SvarSlettDenne så deilig ut. Har også prøvd meg på en Hellstrøm omelett fra kokeboka til han og Anne Kat. Den smakte bare helt nydelig.
SvarSlettKlem