Her kommer det en ny variant av no knead brød( eltefri brød) Brød med Ost - hva kan være bedre enn det? Det minner meg egentlig litt om ostebriks, og det elsker jeg... spiste det hver eneste dag når jeg gikk på vidregående i kantina på skolen! :) Dette brødet kan spises som tilbehør til middager som f.eks en suppe, gryterett, eller nå som man kommer i vårstemning, en salat. Idag har jeg laget hjemmelaget lapsskaus og det passet veldig godt til syntes jeg :)
du trenger
500g hvetemel
1/2 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
4dl vann
200g cheddar ost
Har du ikke laget no knead (eltefritt) brød før kan du ta en titt på dette innlegget: No knead bread .
Bland mel, gjær og salt sammen.
Tilsett vann
og rør lett sammen til du har en klissete deig.
Dekk til skålen og la deigen hvile på kjøkkenbenken 12 - 18 timer.
Rasp osten. Hell deigen over på et stykke melet bakepapir.
Strekk deigen ut
og strø på noe av osten.
Brett deigen sammen, strekk den litt ut igjen og strø på mer ost. Fortsett til du har brukt all osten. Legg deigen med brettsiden ned, dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer.
Sett ovnen på 250C etter 90 minutter og sett inn en ildfast form med lokk slik at den også blir varm. Etter en halvtime tar du ut formen, heller opp i deigen (brett siden vender nå opp),
setter på lokk og setter det hele i ovnen igjen. Etter 30 minutter tar du av lokket, setter ned varmen til 220C og steker videre i 15minutter.
Ta brødet av formen og la den avkjøle på rist.
Brødet smaker best når det er helt fersk, gjerne litt lunken.
Åhh se så deilig med ost inni...
Nyt brødet..
Hvis du vil lage vanlig no knead brød sjekk ut dette innlegget: No knead bread
Det så veldig luftig og fint ut! :-)
SvarSlettja, det er veldiig luftig å godt brød, og suuperenkelt å lage :)
SvarSlettDet brødet var jo utrolig lekkert, da!
SvarSlettHyggelig at du vil være med i give-away'en min. Lykke til!
Klem :)