I år falt valentines muffinsene på Manuela`s Vanilla Cupcakes fra passion 4 baking
I tillegg tilsatte jeg sjokoladebiter
Og serverte på toppen med en deilig Mocca sjokoladekrem også fra bloggen til Manuela.
Vanilla Cupcakes, 24 stk:
3 dl sukker
200 g smør ( mykt og romstemperert)
4 egg ( et og et om gangen)
5 dl mel
1-2 ts. bakepulver
3 dl fløte
1-2 ts. vanilje sukker
2 ts.sponge Cake Stabilizer (SP)
1 plate kokesjokolade eller valgfri 100 gram sjokolade
Slik gjøres det
Ta fram 4 egg og legg det i romtemperatur i minst 1 time. Det samme med smøret.
Begynn med å helle mykt smør, sukker og vaniljesukker i en bolle.Miks smør, sukker og vaniljesukker til du får en fluffy og fin konsistens.
Dette tar cirka 5 minutter.
Tilsetter et egg om gangen…
Miks mellom hvert egg du tilsetter i minst 2 minutter før du tilsetter neste egg.
Gjør slik helt til du har fått i alle 4 eggene.
Hvis du har sponge Cake Stabilizer så har du i det nå. Miks inn sponge Cake Stabilizer i røra, cirka 2 minutter …
Bland sammen mel og bakepulver.
Så bland dette godt sammen i minst 1 minutt.
Hell det så i røra.
Så tilsetter du melk eller fløte, alt ettersom du liker best.
Miks alt sakte i mikseren, eller for hånd.
Om du liker sjokolade, tilsetter du sjokoladen i røra slik jeg gjorde i dag!
Rør forsiktig rundt så alt er godt blandet.
Bruker idag disse søte hjertemuffinsformene fra cacas
Legger formene i en muffinspanne.
Fyller hver form med 1 ss. m/røre
Inn i ovnen på 200 C i cirka 15-20 minutter.
Fersk Vanilla Cupcake.
Muffinsene kan nå nytes akkurat som de er...deilig og gode med sjokoladebiter inni!
Eller så kan du ha en en deilig mocca sjokoladekrem på toppen!
Mocca sjokolade krem:
200 g smør
200 g sjokolade
3 dl melis
1-2 ss mocca extract
Hell smør og melis i en bolle..
Som sjokolade bruker jeg kokesjokolade fra freia, men du kan bruke den sjokoladen du ønske selv.
Litt mocca aroma….har du ikke det hjemme, kan du bruke kaffe extract.
Smelt sjokoladen …. rør godt og tilsett mocca aróma.
Hell sjokoladen ned i bollen med melis og smør….
Begynn med å mikse på lav hastighet.
Jo lenger du mikser , jo mer porøs og fin blir denne mocca kremen …
Mocca kremen smelter heller ikke om den må stå i romstemp. noen timer forresten.
Nå har vi en deilig krem ferdig……og klar for å pynte de avkjøle muffinsene.
Fyll kremen i en sprøytepose.
Jeg brukte en 1M tupp idag
Så bare lekte jeg meg med forskjellige møster.
Siden det var valentines day så pyntet jeg med søte små mini lovehearts
Og noen med søte små rosa perler
Siden det var valentines day så fikk min kjære en gave i tillegg til muffinene, nemlig denne stilige matboksen,
som jeg plasserte 2 muffins til han i.
Håper dere hadde alle en nydelig valentines dag fylt med kjærlighet