Dette er i mine øyne en skikkelig god gammeldags eplekaka som kun bestemødre kan lage!
I anledning morsdagen og min fars bursdag idag, så falt valget på et eplekake siden min far elsker eplekake!
12 porsjoner:
| <>|
---|---|
Slik gjøres det:
Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
Jeg bruker en epledeler jeg har kjøpt på rema 1000,
og skreller eplebåtene etterpå
og deler så hver eplebåt i 2.
Tilsett litt sukker i en pose
og kanel,
Ha eplebåtene i plastposen,
rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
Forvarm ovnen til 180 ºC.
Ha smør i en bolle,
og tilsett sukker .
|
Pisk det lyst og luftig med en kjøkkenmaskin.
Tilsett eggene, et om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt mel og bakepulver over røren
og vend det forsiktig inn i deigen.
Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen.
Fordel resten av deigen i formen
og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen.
Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker.
Stek kaken midt i ovnene ved 180 ºC i ca. 50 min.
Typisk så ble kameraet strømtomt når jeg skulle ta bilde av en kakebit, så da ble det med mobilkamera i dålir belysning. Beklager det!
Nå ble jeg sulten - men jeg har en ostekake hjemme - som ble laget på impuls i går. Fnis. Klem
SvarSlettKatrine Anita : hehe, ja det ergøy med inpuls baking...hehe ;)
SvarSlettMagne: Åh så utrolig gøy! :D Tusen takk:)
Er så utrolig svak for eplekake. Skal definitivt prøve ut denne i vinterferien.
SvarSlettden så kjempe god ut;+)
SvarSlettVelfortjent med dagens leserinnlegg :D
SvarSlettKaken så kjempe god ut :) mums, mums
Ønsker deg en fin søndag! <3
Det så godt ut, eplekake er vel noe av det beste som fins av kake :)
SvarSlettDen skal prøves, så god ut :-D
SvarSletttusen takk for det! :)
SvarSlettJa, denne eplekaken er så deilig :)
Vilken rolig äppelskärare! Har inte sett en sån förr!
SvarSlettJenny: har du ikke sett slik før? Man får tak i slik på de fleste daglivare butikker! :)
SvarSlettDen beste oppskriften, har bakt denne i flere ti-talls ganger. Anbefales!
SvarSlett