Forrige helg så hadde jeg så lyst til å prøve ut en ny eggerett! :)
Så søkte opp egg på matprat.no, å der fant jeg ut denne, Egg Cocotte eller bakt egg på norsk, som jeg måtte bare prøve ut! :)
Du trenger til 4:
4 stk egg
½ ss margarin til smøring
1 dl revet hvitost
4 ss crème fraîche orginal, 35 %
8 stk rød cherrytomat
salt og kvernet pepper
1 ss hakket frisk timian
4 skive grovt brød
Slik gjøres det:
Forvarm ovnen til 220°C. Smør små porsjonsformer med margarin
.
Dekk bunnen med revet ost. Idag har jeg brukt mozzarella ost :)
Del cherrytomat i to
og tilsett sammen med crème fraîche.
Knekk ett egg i hver form
og dryss over salt, pepper og timian.
2. Sett formene på en rist midt i ovnen. Bak i ovn i 10-15 minutter.
Server med godt brød, gjerne ristet noen minutter i ovnen.
Serveres med en gang, gjerne til gjester!
Ha en flott helg alle sammen!
Så håper jeg dere som har vinterferie denne uken, koser dere ekstra mye!
PS:Hvis ønskelig så er det godt å ha oppi cremè Fraichè blandingen litt kuttet grønnsaker, sopp, eller skinke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥