På tine.no har de en konkurranse om dagen, om å kåre norges beste ostesmørbrød.
Og i tillegg så har Jan Vardøen delt 15 av sine beste ostesmørbrød.
Jeg har bestemt meg for å prøve ut alle 15 smørbrødene hans, og jeg har idag startet med denne.
Det er en blanding med arme riddere og ostesmørbrød.
Man lager ett vanlig ostesmørbrød først, en dobbeldekker, og så dypper man hele smørbrødet i eggeblanding til slutt, før man steker det i pannen.
Jeg likte det veldig godt! :) Det var en perfekt søndagslunsj! :)
Til 2 smørbrød trenger du:
2 egg
1 dl melk
4 skiver loff / annet godt brød
smør
2-3 skiver god skinke
3-4 skiver ost.
Slik gjøres det:
Tilsett egg og melk sammen i en lav bolle.
Miks de godt sammen. Tilsett litt salt og pepper.
Lag så smørbrødet:
Ha på litt smør på alle skivene, ha på ost på alle 4 skivene.
Så tar du på skinke på 2 av dem. Bruk den skinken du liker best eller har. Jeg hadde smårettskinke i kjøpeskapet, så da brukte jeg det i dag.
Hvis ønskelig kan du tilsette litt krydder.
Legg så de 2 skivene med bare ost på, oppi skivene med skinke, med osteskiven mot skinken.
Legg så smørbrødet oppi eggeblandingen.
La det trekke inni brødet, før du snur å lar den andre siden få trukket inn egget. Sørg for at hele smørbrødet er godt dekket.
Varm opp en stekepanne, med smeltet smør og olje/ 50/50.
Når det er ferdig, la eggeblandingen dryppe litt av, før du legger smørbrødene i den oppvarmede stekepannen.
Stek hele smørbrødet forsiktig og langsomt på begge sider.
Osten i midten må få tid til å smelte ordentlig, derfor burde du bruke minst 5 minutter til stekinga.
Del i to og server, gjerne med en liten salat til
Mmm, disse var gode til lunsj idag...
En god lunsj, å diske opp når man har gjester...
Ha en fortreffelig søndag alle sammen!
PS: skulle det bli noe igjen, så er det godt i nista kald dagen etter.
De så skikkelig gode ut :)
SvarSlettSkal prøves ut en helg;)
Millaklem
det så jo veeeeldig godt ut. barndomsminner av toast!:)
SvarSlettja jeg syntes dette smakte veldig godt, så bare å prøve ut:)
SvarSlett