Denne suppen er perfekt til litt kalde dager, å derfor syntes jeg den passet bra nå, siden våren lar vente på seg, og jeg har blitt syk å trenger en litt varmende suppe.
Dette er en klassisk Thaisuppe og oppskriften fikk jeg av min bror. Masse deilige smaker. :)
Denne suppen er det faktisk endel ting som ikke skal spises, bare gi smaker.
Som sitrongresset, galangal og kafferlimeblader.
Til 4 porsjoner:
800 ml kokoskrem/-melk( jeg bruktre 400gram kokoscreme og 400 gram kokosmelk)
12 skiver galangal/ ingefær
4 stk sitrongressstrå
8 stk kafferlime blader/Revet skall av lime
4 stk thai sjalottløk
400 g kyllingbryst
2 stk løk
4 ss fiskesaus
1 klype salt
1,5 ts sukker
800 ml kokoskrem/-melk( jeg bruktre 400gram kokoscreme og 400 gram kokosmelk)
12 skiver galangal/ ingefær
4 stk sitrongressstrå
8 stk kafferlime blader/Revet skall av lime
4 stk thai sjalottløk
400 g kyllingbryst
2 stk løk
4 ss fiskesaus
1 klype salt
1,5 ts sukker
4 stk tomat
2 stk vårløk
3,5 ss limesaft
2 stk vårløk
3,5 ss limesaft
2 røde hele chilli
Fremgangsmåte:
Forbredelser:
Skjær galangalen eller ingefær i skiver. Sitrongressstråene bankes hardt, før de skjæres i 5 cm lange biter. Fjern stilken på kafferlime bladene, slik at de blir delt i to.Men får du ikke tak i, kan du bruke skallet av 1 lime. Thaisjalottløkene skrelles og bankes hardt. Løken skjæres i båter. Skjær kyllingbrystene i tynne skiver. Fjern frøene på tomatene og skjær dem i båter. Skjær chilli i 2 på skrått.
Kok suppen:
Kok kokoskrem, galangal, sitrongress, kaffir lime blader og thaisjalottløk i ca. 4 minutter.
Tilsett buljong/kraft og kok opp.
løk,
fiskesaus
og sukker og kok i ca. 4 minutter til.
Tilsett tomat,
vårløk i 3 cm lange biter,
Tilsett chilli delt i 2.
og kok opp.
Ta kjelen av varmen og smak til med limesaft.
Garner med friske korianderblad på hver porsjon.
Veldig nydelig suppe
Velbekomme!
PS: server gjerne med en bolle med ris til! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥