Det er så koselig i mimre på alle de første rettene jeg lagde i min barndom..
Jeg fant frem en av oppskriftene som jeg var veldig glad i, som er en grei rett for barn å lage... Bare få en voksen til å hjelpe til med å sette på steikovnen å være forsiktig med kniv når tomatene skal skjæres i skiver..
Oppskriften heter Duchess' soløye, å er en eggerett.
Det er litt som speilegg, men at egget blir stekt "inni" brødskiver. Til 4 trenger du:
4 skiver loff/ brød
4 egg
2 ss smør
2 tomater
4 skiver bacon
Slik gjøres det:
- Sett steikovnen på 200 grader
- Legg loffskivene i en ildfast form. Bruk ett glass til å stikke ett rundt hull i loffskivene.
- Knekk ett egg av gangen i ett glass å la det gli forsiktig ned i hullet i loffen.
- Skjær tomater i skiver å legg rundt egget. - Legg bacon på toppen.
- Steik i ca 10 minutter, til eggehviten et stivnet. Hvis baconet ikke er helt ferdig, stek baconet noen minutter til på varmluft vifte, etter du har tatt ut loffskivene.
- Slik ble de uten bacon.
- Sprøstekt bacon på toppen En enkel lunsj, eller kanskje rask etter-skolen mat, mens man venter på middagen om ett par timer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥