lørdag 13. september 2014

Miniomelett i muffinsform


Jeg kom over en populær oppskrift på Facebook siden mat fra bunnen. 
Det er omelett i muffinsform, passe store søte omeletten som passer perfekt til nistepakka eller frokost. Det fine med oppskriften ersst du kan variere utifra hva du har i kjøleskapet. :) 
Men det er tre ting du må ha, de er: 
  • Tre egg
  • 1 dl melk/vann
  • Salt og pepper
Så når det gjelder fyllet kan du variere fra kjøleskap, for eks: 

  • Brokkolitopper 
  • Tomater
  • Pølse
  • Mais
  • Sopp
  • Kyllingrester
  • Hva enn du måtte ha av ost – alt passer!
  • Gressløk
  • Skinke
  • Paprika
  • Bacon
  • 1/2 rødløk
  • Purre
Jeg bruker ett vanlig muffinsbrett med plass til 12, fikk akkurat 12 til denne oppskriften. 

Idag brukte jeg: 



  • Paprika
  • Kjøttpølse uten skinn 
  • Liten sjarlottløk
  • Ost. 
  • Paprikapulver
  • Littegrann cayennepepper

Slik gjøres det: 
Start med å sette ovnen på 200 grader.
Knekk eggene oppi bollen og hell i melken. Pisk til det er godt blandet, og tilsett det du har av krydder. 
Skjær opp det du ønsker å ha i, i små biter. 1 x 1 cm er maksstørrelse
Ha dette oppi røra og bland godt før du heller over i muffinsformene. 


Prøv å fordele innholdet ca likt i hver form. Jeg brukte ca 1,5 stor skje. 

Sett brettet i ovnen og la det stå i omtrent 15- 20 minutter. 

La de stå å avkjøle seg littegrann... 


Du kan jo kose deg med disse til lunsj med en blandet salat å god dressing/ olje til. 


Hva med å ta med i matpakken?


Eller rett å slett på tur ute i skogen i det fine høstværet, med en god kopp kaffe, te eller kakao. 


Velbekomme :) Ha en flott høstdag! :)

1 kommentar:

  1. Disse er så smarte. Min eldste elsker å få slike i matboksen. :-)

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails