Empanadas kommer ifra Sør-Amerika og er egentlig pironger
til 8 stk:
Deig:
2dl hvetemel
2krm salt
50gram margarin
2ss vann
Fyll:
1 gul løk
1-2 hvitløkfedd
1 ss matolje
200gram kjøttdeig
1 ss tomatpurè
1/2 dl vann
1ts spisskummen
1/2 ts salt
1/2 - 1 krm chillipepper
Slik gjøres det:
Start med deigen: Sett på stekovnen på 225 grader c. Bland mel, salt og smør, gjerne i en foodprosessor.
Ha i vannet, og jobb alt rask sammenb med til deig. Pakk inn deigen i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Lag fyllet:
Skrell og finhakk løk, og hvitløk. Stek det i litt olje i noen minutter i en stekepanne.
Ha oppi kjøttdeigen, og brun kjøttet til det har smuldret opp og fått en fin brun farge.
Bland i tomatpureen, og tilsett vannet. Smak til med spisskummen, salt og chillipepper. La fyllet putre i noen minutter. Og la den avkjøle etterpå.
Kjevle ut deigen og trykk ut 8 runde leiver på ca 10 cam i diameter. Fordel fyllet på deigen. Brett leivene sammen som små pironger, og trykk langs kanten for å lukke dem.
Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
Pensle med pisket egg, og stek sppanadene midt i ovnen i ca 12minutter. La dem avkjøle seg på rist!
Serveres sammen med en blandet salat!!
Velbekomme!!
PS: bilder kommer etterhvert
Savner bilder av denne. Lyst til og lage, men er den ånden som ikke kommer over meg da :P
SvarSlettJa, bilder kommer snart My ;)
SvarSlett