mandag 13. september 2010

Jukseris

Jukseris er rett å slett blomlål som er raspet som små korn... Det er en fin erstatning til vanlig ris!
Dette er lavkarbo, men kan fint brukes av alle sammen.

til to voksne som er meget sultne:
Jukseris:


1 halvt hode blomkål
litt meierismør
1 fedd hakket hvitløk
2 vårløk/1 purreløk
salt&pepper

Skjær blomkålhode i småbiter,riv det på et grovt rivjern, eller gjør som meg, å ha litt å litt blomkål oppi en blender.

Kjør til det blir så smått som korn.
 
Kutt opp 2 vårløk eller 1 purreløk

Kutt opp hvitløken i små biter

Varm smør i en stekepanne

Ha så oppi hvitløken og la det surre en liten stund.
Når det har stekt en liten stund, tilsetter du blomkål"risen".
 
La steke i rundt 7-9 minutter, smak til med salg og pepper.

Rør godt om inniblant.

På dette tidpunktet er det fin å starte med tilbreding av hovedretten. Jeg hadde kyllingfilet marinert i sweet chillie saus.
Her steker jeg kyllingen i en annen stekepanne med litt smør.
Når "risen" har stekt ferdig , ha du det i en bolle og tilsetter den oppkuttede vårløken/purren.
Bland godt!

Dette kan du bruke til det meste som tilbehør.

Her har jeg servert sammen med ferdigstekt chilliemarinert kyllingfilet!

Velbekomme!!


8 kommentarer:

  1. Det kaller jeg ny variant! Aldri prøvd blomkål sånn før. Hvordan var det - kontra ris, mener jeg? Smakte det bedre, like godt eller bare annerledes? Merker jeg ble veldig nysgjerrig!

    SvarSlett
  2. Jukseris eller ikkje...Det såg i alle fall veldig spennande ut:o)

    SvarSlett
  3. Ceceilie: Det smaker jo ikke ris, men jeg liker både smaken og konsistensen, for den minner litt om ris. Men det er veldig smakfult syntes jeg og passer til de aller fleste retter hvor man egentlig bruker ris!! :)

    Line: Ja, jeg anbefaler å prøve, syntes det er godt jeg :)

    SvarSlett
  4. Lurt! Er veldig glad i å spise blomkål på utradiss måter. Jeg pleier å gjøre det nesten likt, men med en fløte skvett i da. Din er nok sunnere:)

    SvarSlett
  5. Det så annerledes og spennende ut. Har hørt om det, men aldri prøvd blomkål på den måten. :-)

    SvarSlett
  6. Hei, så flott at du fant meg, for da var jo jeg så heldig å finne den fine matbloggen din. WOW...den er jo bare sååå fin. Legger meg til som følger med en gang, for jeg elsker matblogger...takk for koselig hilsen hos meg. Jeg gleder meg til å følge matbloggen din. Muffinsformer med barbapappa er kjøpt på NETTO matbutikk i Køben, der har de ofte mye rart om man kikker litt. Ha en fin blogguke videre. Wilhelmine.

    SvarSlett
  7. Sv: Endel har tatt kontakt med meg via bloggen, og noen har jeg kontaktet selv. Det er flott å ha gode sponsorer :)

    Ha en herlig helg!

    Klem

    SvarSlett
  8. Takk for svar HildeM :)

    Og takk for det Wilhelmine :)

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails