Til 4 trenger du:
4 skinn- og beinfri laksefilet
4 ss dijonsennep
4 ss søt chillisaus
2 ss hakket frisk rosmarin
Blomkålpurè:
1 stort hode blomkål, delt i buketter
3 ss lettrømme eller avsilt yogurt naturell
1 1/2 dl revet cheddar ost
3/4 dl revet parmesan
1/2 ts salt(natriumredusert)
1 krm kvernet hvit pepper
hakket persille
Slik gjøres det
Legg laksefilene i en langpanne
og smør på 1 ss sennep
og 1 ss chillisaus på hver laksefilet..
Bland godt samme!
Dryss hakket rosmarin over.
Stek fiskene i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter, eller til fisken er gjennomstekt. Fiskekjøttet skal ha forandret farge helt igjennom. Prøv med 2 gaffler.
Server fisken varm som middagsmat med blomkål purè. Evnentuelle rester er godt til nistemat dagen etter.
Når du har satt inn fisken i ovnen starter du med blomkålpurè!
Kok blomkålbukettene i minst mulig vann til de er møre, ca 10 minutter, eller i en dampkoker, som jeg har gjort idag.
Avsil yogurt hvis du bruker yogurt:
Mos den kokte blomkålbukettene i en foodprosessor sammen med rømme/yogurt, ost, salt og pepper.
Dryss persille over før servering.
Velbekomme!
Det så godt ut. Jeg er veldig glad i laks (skjønt det skulle man kanskje ikke tro ut fra utvalget fiskeoppskrifter på bloggen), og det høres godt ut å kombinere sennep og chilisaus.
SvarSlettSpennende kombo :)
SvarSlettJa, det ble en god kombinasjon :)
SvarSlett