onsdag 16. mars 2011

Bananmuffins med peanøtter og sjokolade


Idag ble det bananmuffins, siden jeg hadde noen bananer som jeg måtte bruke opp! Oppskriften fant jeg på det søte liv

Ingredienser:180 g hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
100 g sukker
1/4 ts kanel
1/4 ts muskat
3 modne bananer
3/4 dl matolje (se tips)
2 ss grovt peanøttsmør
1 stort egg
100 g kokesjokolade ol.


Pynt:
tørkede, søte bananskiver
tørket papaya
peanøtter
kakestrøssel
sjokoladesaus (Freia)


Fremgangsmåte:
Bland mel,

bakepulver,

natron,

sukker og krydder i en bakebolle.

Mos bananen i en annen bolle (dette går raskt om du bruker stavmikser).


Bland bananmosen med matolje,

peanøttsmør

og egget til en puré.

Bland melblandingen i purèen og rør i grovt hakkede sjokolade til slutt.

 Ha papirformer i muffinsbrett (se tips). Fyll deigen i muffinsformene.

Stek ved 200°C i ca 20 min.


Avkjøl muffinsene i formen i et par minutter før de forsiktig tas ut. Avkjøl helt.
Hell sjokoladesaus over de kalde muffinsene før servering

 og pynt etter ønske.


 Tips:
Bruk matolje med nøytral smak, slik som solsikkeolje eller rapsolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje.

Pass på å bruke godt modne bananer når du baker. Det gir definitivt best smak!

Det er lurt å bruke muffinsbrett med papirformer inni. Da holder muffinsene formen under stekingen og de blir lette å få ut av formen etterpå.

Muffinsene er fine å fryse uten sjokoladesaus og pynt.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails