Idag ble det bananmuffins, siden jeg hadde noen bananer som jeg måtte bruke opp! Oppskriften fant jeg på det søte liv Ingredienser:180 g hvetemel 1 ts bakepulver 0,5 ts natron 100 g sukker 1/4 ts kanel 1/4 ts muskat 3 modne bananer 3/4 dl matolje (se tips) 2 ss grovt peanøttsmør 1 stort egg 100 g kokesjokolade ol. Pynt: tørkede, søte bananskiver tørket papaya peanøtter kakestrøssel sjokoladesaus (Freia) | |
Fremgangsmåte: Bland mel, bakepulver, natron, sukker og krydder i en bakebolle. Mos bananen i en annen bolle (dette går raskt om du bruker stavmikser). Bland bananmosen med matolje, peanøttsmør Ha papirformer i muffinsbrett (se tips). Fyll deigen i muffinsformene. Stek ved 200°C i ca 20 min. Avkjøl muffinsene i formen i et par minutter før de forsiktig tas ut. Avkjøl helt. Hell sjokoladesaus over de kalde muffinsene før servering og pynt etter ønske. | |
Tips: Bruk matolje med nøytral smak, slik som solsikkeolje eller rapsolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje. Pass på å bruke godt modne bananer når du baker. Det gir definitivt best smak! Det er lurt å bruke muffinsbrett med papirformer inni. Da holder muffinsene formen under stekingen og de blir lette å få ut av formen etterpå. Muffinsene er fine å fryse uten sjokoladesaus og pynt. | |
onsdag 16. mars 2011
Bananmuffins med peanøtter og sjokolade
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥