Jeg fikk så lyst til å prøve meg på å lage knekkebrød, så da falt jeg for denne oppskriften inne hos Passion 4 baking, som hadde en sunn variant.
Knekkebrød:
Man trenger:
4 dl havregryn
4 dl sammalt grovt rugmel
1 dl solsikkerkjerner
1 dl linfrø(gjerne knuste)
1 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
Litt salt ( ca. 1/2 ts.)
Litt honning ( ca 1 ss.)
7 dl vann
Slik gjøres det:
Denne røra blandes lett i en bolle…
Tilsett havregryn ,( jeg bruker den store typen)
salt
og sammalt grovt rugmel..
Tilsett så solsikkekjerner som gir en deilig “cruch” og smak i knekkebrødet..
Så heller du i linfrø, som er superbra for magen ….Bruk gjerne knust linfrø.Det tar seg bedre opp i tarmen.
Videre tilsettes sesamfrø…Jeg bruker avskallet, men det er ikke nødvendig.
Gresskarkjerner må vi jo ha i røra…….
Bland alt lett sammen
og tilsett honning……
….og vann..
Alt blandes sammen til en ganske så løs blanding (blir ganske klissete røre).
Fordel røra på 3 stekeplater kledd med bakepapir..Bre ut et tynt lag med hjelp av en slikkepott.
Del opp i passende firkanter, gjerne med en pizzaskjærer før det settes inn i ovnen.
Forvarm ovnen til 150 C.
Fremgangsmåten på hvordan man steker knekkebrødet:
1. stekes i 40 min. på 150 C.
2. stekes med åpen dør i 10 min.
3. stekes yttligere 10 min med døren stengt.
Mmmmmm, dette knekkebrødet er veldig godt!
Legg dem på rist for avkjøling.
Oppbevares i boks uten lokk.
Masse deilig sprø frø!
Kjempedeilig med gulost og paprika.
Se her ble det knekkebrød i gården din også, ja ;) De så gode ut! Ha en fin dag!
SvarSlettKlem, Cecilie
Ja, de var gode og så lett å lage :)
SvarSlett