onsdag 9. mars 2011

Knekkebrød

Jeg fikk så lyst til å prøve meg på å lage knekkebrød, så da falt jeg for denne oppskriften inne hos Passion 4 baking, som hadde en sunn variant.

Knekkebrød:

Man trenger:

4 dl havregryn

4 dl sammalt grovt rugmel

1 dl solsikkerkjerner

1 dl linfrø(gjerne knuste)

1 dl gresskarkjerner

1 dl sesamfrø

Litt salt ( ca. 1/2 ts.)

Litt honning ( ca 1 ss.)

7 dl vann

Slik gjøres det:
Denne røra blandes lett i en bolle…

Tilsett havregryn ,( jeg bruker den store typen)

salt
og sammalt grovt rugmel..


Tilsett så solsikkekjerner som gir en deilig “cruch” og smak i knekkebrødet..

Så heller du i linfrø, som er superbra for magen ….Bruk gjerne knust linfrø.Det tar seg bedre opp i tarmen.
Videre tilsettes sesamfrø…Jeg bruker avskallet, men det er ikke nødvendig.
Gresskarkjerner må vi jo ha i røra…….
Bland alt lett sammen

og tilsett honning……

….og vann..

Alt blandes sammen til en ganske så løs blanding (blir ganske klissete røre).
Fordel røra på 3 stekeplater kledd med bakepapir..Bre ut et tynt lag med hjelp av en slikkepott.

 
Del opp i passende firkanter, gjerne med en pizzaskjærer før det settes inn i ovnen.
Forvarm ovnen til 150 C.

Fremgangsmåten på hvordan man steker knekkebrødet:

1. stekes i 40 min. på 150 C.

2. stekes med åpen dør i 10 min.

3. stekes yttligere 10 min med døren stengt.

Mmmmmm, dette knekkebrødet er veldig godt!

Legg dem på rist for avkjøling.

Oppbevares i boks uten lokk.


Masse deilig sprø frø!

Kjempedeilig med gulost og paprika.

2 kommentarer:

  1. Se her ble det knekkebrød i gården din også, ja ;) De så gode ut! Ha en fin dag!

    Klem, Cecilie

    SvarSlett
  2. Ja, de var gode og så lett å lage :)

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails