Nå som det er vår er det rabarbara som er en av de beste råvarene som finnes. Siden jeg har masse rabarbara i hagen, fikk jeg lyst til å lage en kake og jeg kom over denne oppskriften hos Wenches kjøkken i god morgen norge!
Denne oppskriften er til 24 cm form. Til langpanne, gang oppskriften med 2 eller 3 . Lag gjerne en stor porsjon, jobben er den samme og kaken egner seg godt til frysning. Varm litt i ovn før servering.
Ingredienser:
180 g mykt smør
180 g sukker/fruktose
180 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
3 egg
3 ss kaldt vann
5 stilker rabarbra
sukker,kanel, ev hakkede mandler eller nøtter
Slik gjøres det:
Varm stekeovnen til 180oC.
Skjær rabarbra opp i biter.
Rør smør
og sukker hvitt og luftig.
Rør inn hvetemel,
bakepulver
og egg. Ett om gangen
Kaldt vann røres inn helt til slutt
Rør alt sammen lett.
Hell røren i smurt form.
Legg over rabarbra
og dryss over sukker,
kanel
og ev. hakkede mandler.
Stek på nederste rille 35-40 min.
Server kaken lun med krem, vaniljekesam eller is.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥