torsdag 2. juni 2011

Rabarbra Saft


Nå har endelig sommern begynt, det er blitt juni og sola ståler ute, så idag fikk jeg lyst til å lage rabarbra saft.
Jeg må bruke opp rabarbraen min før det blir for seint, de har jo sesong i mai - juli.
Så det kommer nok ett par rabarbra oppskrifter til i løpet av juni! :)
Men nå, over til saft. Jeg har aldri laget det før, så lestet meg opp på nettet etter en spennendes oppskrift, så fant en her

Til ca 1,5 liter råsaft trenger du:

ca 1 kg rabarbra

1,5 liter vann
4 dl sukker
2 kanelstenger
6-8 nellikspiker

Slik gjøres det:

-Skyll rabarbraen godt, skrell stilkene hvis de er grove.

Skjær den i små biter, og legg de i en kjele sammen med vann.

La det koke under lokk til rabarbraen har moset seg. Ha et par kanelstenger og en 6-8 nellikspiker sammen med rabarbraen i vannet når det koker. Krydderet setter virkelig prikken over i ' en.


Sil massen gjennom ett sileklede. Tilsett sukkeret og rør til det er oppløst. Avkjøles. Hell på varme  flasker og frys (Ikke fyll flaskene fulle)

Nytes iskalde gjerne med i ett høyt glass fylt isbiter, og gjerne med noen dråper sitron.




Smakte veldig friskt i den nydelig sommervarmen som var idag!
 Ha gjerne i ett morsomt sugerør for barna sin skyld

7 kommentarer:

  1. Det så utrolig lekkert ut! Med et ENORMT rabarbrabuskas i bakhagen burde jo dette være verdt å prøve ut :)

    SvarSlett
  2. Det så skikkelig friskt og godt ut. Vi har faktisk ikke rabarbra i hagen (her går det mest i diverse bær, som rips, stikkelsbær, jordbær og amerikanske blåbær), men det får man jo tak i andre steder uansett. Rabarbra er derfor ikke det jeg bruker mest av må jeg innrømme, og det er jo egentlig litt synd. Hadde jeg hatt rabarbra hadde jeg definitivt latt det gå sport i å bruke alt hvert år. :-)

    SvarSlett
  3. Fantastisk farge :-) Vekker barndomsminner...

    SvarSlett
  4. Cecilie: Ja, har du rabarbra så anbefaler jeg deg virkelig å bruke den. Jeg har laget rabarbrakake og nå rabarbrasaft. Og på menyen står også rabarbrasyltetøy og rabarbrasuppe hvis jeg har nok :)

    Lemonia:
    Ja, det er veldig godt med rabarbra, men hvorfor kan du ikke bare snike med det litt rabarbra busk neste gang du er hos noen som har det, så kan du plante det i hagen din selv så kommer det igjen år etter år :)

    Supermatforbarn:
    Ja, vet du, jeg var såå skeptisk til fargen, for når jeg hadde kokt rabarbraen til mos, så såg rabarbramosen helt grønn ut, så trodde ikke det skulle bli den flotte fargen, men det helt det heldigvis:)
    Erika: Ja, det er veldig godt! :)

    Klem fra swimzy

    SvarSlett
  5. Herlig!! Men blir dette konsentrert saft, eller blir dette drikkeklar saft?

    SvarSlett
  6. Konsentrat :)
    klem fra swimzy

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails