lørdag 4. februar 2012

Italienske rundstykker med ost i muffinsform

Denne deilige opskriften på Italienska rundstykker med ost fant jeg på bloggen til passion 4 vintage
Disse passer kjempefint i barnehender i ett barneselskap kanskje.. De er litt sunnere også, siden det er tilsatt grovt mel i.  
Jeg brukte ett muffinsbrett idag, så di får muffinsform.


For å lage denne oppskriften trenger du:
- 1 pk fersk gjær, eller 1 pk tørr gjær
- 3 dl varm melk
- 0,5 dl frokost juice eller annen frisk juice
- 0,5 dl olivenolje
- 200 g grovt mel
- 100 g revet ost (Norvegia, Jarlsberg, cheaddar, mozzarella osv.)
- 3 ts «Pizzakrydder» (mejram, oregano og basilikum)
- 3 ss sesamfrø
- 250 g hvetemel

Slik gjøres det!

Jeg brukte Møllerens Grovbakst i mine rundstykker. Bruker også sesamfrø uten skall fra Møllerens.
Begynn med å varme melken til fingervarme.
Blande så sammen melk,


 juice,


olivenolje,


og gjær, i en bolle.(jeg brukte tørr idag, da jeg var tom for fersk) 


Rør til gjæren er løst opp.


Bland sammen grovt mel, sesamfrø.


pizzakrydder,


og ost.


Ha alt i bollen med væskeblandingen, å elt dette godt sammen.


Ha i litt og litt av hvetemelet og elt videre.


til du får en passe klissete deig.

Spar litt mel, å ha i bollen,


 slik at du kan jobbe det inn i deigen for hånd før du sett deigen til heving.

 

Deigen skal bli fast å ikke klissete


Du kan lage et vannbad som deigen kan heve i. Da sparer du tid på hevingen. Sett ovnen på 200 C når du setter deigen til heving slik at den er god og varm når rundstykkene skal stekes.

Sett deigen i vannbad i 20 min for og få fart på hevingen. Men ønsker du å heve den på den vanlige måten er det bare å trekke over plast på bollen, å legge over ett kjøkkenhånkle å la den heve i ca 45 - 60 minutter på ett lunt å trekkfritt sted.

Slik, nå har den hevet seg til over det dobbelte.


Etter 20 min i vannbad tar du ut deigen og lager den til en tykk pølse.


Skjær den i ca 12 biter


og lag rundstykker av bitene.


Jeg bruker en standar muffinsform fra wilton jeg har kjøpt på cacas å har ballene oppi. De vart visst ikke helt jevne ser jeg, men er mitt første forsøk. Dessuten gjevnet de seg ut etter hevingen.

Strø på litt ost på toppen av hver "muffin"

Det er viktig at rundstykkene får etterheve i ca 20 min før steking! Bare se på den store forskjellen!

Stek rundstykkene midt i ovnen i ca 8-10 min.

La de få avkjøle seg ca 10 minutter før du tar dem ut av muffinsbrettet.

Server rundstykkene mens de fortsatt er lunkne :)


Slik ser de ut inni...åhh, det luktes utrolig godt av disse og smaken minner meg veldig om ostebricks.

 

Server gjerne med deilig pålegg, eller som tilbehør til en lekker gryterett eller suppe.


Eller så overrask med å sende med en slik lekkerbisk i nistepakka.  


De var alt for idag, håper all får en riktig flott lørsdagkveld!

1 kommentar:

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails