torsdag 17. mai 2012

17 mai Pavlova

Gratulerer så mye med dagen alle sammen!
Håper alle har en fantastisk 17  mai feiring!

I år lagde jeg noe jeg aldri har laget før, en Pavlova.
Det er rett å slett marengsbunn, med krem og friske bær på toppen.
Tradisjonelt brukes det kiwi og jordbær, men siden det er 17 mai idag, så ble det ferske jordbær og blåbær :)
Oppskriften fant jeg på det søte liv.no 

Man trenger:

Bunn:
4 eggehvitter
200 gram sukker
0,5 ts vineddik
1,5 ss maizena

Krem:
3 dl fløte
2 ts vaniljesukker

Pynt:
Ferske jordbær
Ferske blåbær

Slik gjøre det!

Sett stekovnen på 180 grader.

Pisk eggehvittene stive.


Tilsett litt å litt sukker mens det piskes kraftig. 

minimun 20 minutter, til marengsen blir tykk å stiv.


Tegn en sirkel på ca 22 cm på et bakepapir og helt marengsen oppi sirkelen.


Bruk en slikkepot til å prøve å gjevne ut bunnen best mulig.

Sett kaken midt i stekovnen, sett med en gang ned varmen til 150 grader og stek i ca 1,5 time. (ble ikke helt pent, er første forsøk)
Skru av ovnen, bruk en tresleiv el å sett i døråpningen på ovnen, for at det blir ett lite gløtt på ovnen. La det stå slik til kaken er helt avkjølt.



Pisk fløten og vaniljesukkeret til krem,


ha kremen på kaken og pynt med friske bær på toppen .
Viktig å servere kaken samme dag den pyntes fordi den bunnen kan bli bløt.


Velbekomme!


Ha en fantstisk 17 mai feiring alle sammen!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails