Caramel Cookies | |||||
"Caramel Cookies" er mektige og store mørdeigskaker, som har lett og mild karamellsmak fordi deigen inneholder brunt sukker og vaniljeessens. Populære hos barn! Oppskriften er amerikansk og gir 36 store cookies. Fant oppskriften inne på http://www.detsoteliv.no/ | |||||
250 g smør 2,5 dl sukker 1,5 dl brunt sukker 3 store egg 2 ts vaniljeessens 0,5 ts natron 10,5 dl hvetemel | |||||
Fremgangsmåte: Pisk mykt smør sammen med sukker og brunt sukker. Pisk inn ett egg om gangen og deretter vaniljeessens og natron. Bland deretter inn hvetemelet, Form 36 spiseskjestore kuler av deigen som settes på bakepapirdekkede stekeplater med nokså bra avstand (ca 9 stk pr plate). Trykk kulene litt flate med hendene og lag gaffelmønster på kryss og tvers Stek kakene midt i ovnen ved 200°C grader i 10 - 12 min, til de er lett gyldne i kantene, men fortsatt lyse. Avkjøles i 10 min på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt. | |||||
Tips:2 ts vaniljeessens tilsvarer 1 liten flaske, som fås kjøpt i de fleste matvarebutikker. Ta av dråpesperren øverst på flasken slik at det går raskt å få vaniljeessensen ut av flasken. Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks. PS: Disse kakene smaker veldig godt mens de fortsatt er litt varme, gjerne med et glass melk. | >
mandag 14. juni 2010
Caramel Cookies
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Nam, jeg elsker karamell så disse må jeg huske. Skulle ønske man hadde tid til en 10-15 måltider per dag samt at man aldri gikk opp i vekt uansett hvor mye man spiste så hadde jeg kanskje kommet meg gjennom all den gode maten jeg vil prøve. :-)
SvarSlettHei Leminia:)
SvarSlettJa, jeg er helt enig med deg i det! Hehe...
Fnis, vel talt, Lemonia;o)
SvarSlettForøvrig såg desse veldig gode ut!! Er desverre ikkje så glad i essensar då eg føler at det vert litt kunstig smak...Men kanskje det er muleg å erstatte essensen med vaniljesukker?? *Tenke, tenke*
Line: ja, det går sikkert ann å prøve på det:)
SvarSlett