lørdag 21. august 2010

Fylte horn med hvitløks kjøttboller

Disse fylte hornene er kjempegode!

Ingredienser:

Saus:
400 g kyllingkjøttdeig eller ferdig kjøpte hvitløks kjøttboller kuttet i små terninger.
1 finhakket løk (kan kuttes ut hvis ikke vil ha)
1 hvitløksfedd
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
2 dl vann
litt mel
salt, pepper og oregano.

Deig:
500 g hvetemel
40 g sukker
1 pakke tørrgjær
100 g margarin
3 dl melk
2 egg

Fylte horn er en matrett som egner seg hvor som helst: hjemme, på tur i en sekk, i nistepakken, i barnehagen osv.

Fremgangsmåte:

Først starter man med sausen:
Tilsett løk(frivillig), tomater, tomatpuré, salt, pepper , oregano og 1 dl vann i en kjele. La småkoke i ca. en time
Brun ferdiglage kjøttboller, eller tilsett de du har laget selv mot slutten av koketiden

Slik lager du hjemmelagde kjøttboller:

Spe kyllingkjøttdeigen med 1 dl vann og 1 ss hvetemel.
Tilsett et fedd finhakket hvitløk,
1 ts salt og litt nykvernet pepper.
Bland farsen godt
og lag små boller av 2 tskjeer
Stek bollene på middels varme i litt smør til de er gjennomstekte.
Snu kjøttbollene under stekingen. Legg de i en bolle og legg den  til side til de skal has i sausen.

Så var det deigen:
Smelt smør, bland med melken. Bland i det tørre, og tilsett egg tilslutt.
Heves i minst 1 time.
Del deigen i 2 og kjevle ut til 2 sirkler som er ca 0.5 cm tykke. Del hver i 8 trekanter.
Legg litt fyll + revet ost på den bredeste delen av hver trekant, og rull sammen.
Her må du prøve deg frem til hvor mye du kan bruke før det "tyter" ut på sidene
Pensles med egg og drysses med oregano/evt. mer revet ost.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 10-12 minutter

1 kommentar:

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails