Det blir ingen jul uten julegrøt, ihvertfall ikke for min del...
Og i tillegg er det jo 2 advent i dag, så da blir det kos med både julegrøt og tenne 2 lys!
Man trenger:
- 4 dl vann
- 2 dl grøtris (langkokt typen)
- 1 l melk
- 1 ts salt
Slik gjøres det:
Kok opp en bred kjele med vannet.
Tilsett grynene, når det begynner å koke.
Kok grynene i vann i ca. 10 minutter, til vannet er dampet bort..
Spe med melk, og
kok videre, , på svak varme, under lokk, i ca 45 minutter, til grøten er passe tykk.
Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.
Kanskje spar en liten skål med julegrøt til nissefar også...
Det hadde han nok satt pris på!
Ha en riktig flott 2 advent.
PS: Om det skulle bli rester, så pisk opp litt kremfløte til krem og tilsett i jullegrøten, så har du fått riskrem.
Gjør du noe annerledes fra når du koker vanlig risengrynsgrøt? Når jeg lager julegrøt (hos oss kaller vi det nissegrøt) så rører jeg i en boks seterrømme helt på slutten, det må du prøve! Blir mer fløyelsmyk, og det lager jeg kun en gang i året :-)
SvarSlettJa, det skal jeg jammen meg prøve, takk for tipset snuppa! :)
SvarSlett