tirsdag 6. desember 2011

smultringer

Åhh, ingen jul uten smultringer.. Bare smaken av en nystekt smultring bare bringer meg tilbake til barndommen, ved siden av bestemor mens hun steker smultringer, og jeg sniker en liten smultball eller to..

 Her kommer oppskriften :

2 egg
48  gr smør
ca 300 gr sukker
690 gr mel
3 1/2 dl melk
8 ts bakepulver
kardomme
2 kg smult



Slik gjøres det!

Rør sammen sukker og smør...
Denne oppskrifter er smultringene ikke så søte, så hvis du vil ha dem søte, så prøv deg frem med 50 -100 gram mer sukker.

Blad resten av ingrediensene sammen med sukker og smørblandingen, og bland til en god deig.
Prøv deg frem med melet.

Ha smult i en stor jerngryte og smelt smulten.

Kjevle ut deigen, og trykk så ut deigen med smultringform,


til fine rundinger.


Når smulten er varm nok(test med en liten deigbit, biten skal flyte opp igjen med det samme)

Ha oppi 2-3 smultringer i smulten og stek til de får en lett brunfarge.
Snu med en gang, og stek til begge sidene har fått en fun gylden farge.


Bruk tresleiver, det er viktig!!


Ha de ferdige smultringene over på en rist, med papir under, for å la smultringene dryppe av smultet.


Legg de ferdige smultringene i en oppbevaringsboks, og frys de ned mens de er nystekte. Da blir de like ferske når du tar dem opp fra fryseren.


Men husk å ikke lukke boksen/posen, før smutlringene er helt kalde.



 Åhh, smulringer er såå godt...




Tusen takk til Merethe W, som har tatt bildene idag :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails