fredag 2. desember 2011

Peppermynte Sjokoladetrøfler

3 desember.

Idag er det allerde 3 desember, og lørdag! :)
Det må jo feries med litt julegodis, nemlig Peppermynte Sjokolade Trøfler.

Oppskriften fant jeg hos ehow.com

 Dette blir ca 16-18 (2,5 cm) trøfler

1 / 2 kopp kremfløte
 230 gram mørk sjokolade, finhakket, fordelt + 100 gram mørk/lys til pynt
1 / 4 ts salt
Knust peppermynte candies, nøtter, strø, farget sukker osv, for pynt

Slik gjøres det!

Ha kremfløten i en liten kjele over middels varme og la den boble opp.


I en medium bolle, legg i sjokoladen,


hell fløten over 230 gram sjokolade, tilsett salt i bollen

og rør sakte å fullt smelte sjokolade og blande alle ingrediensene godt sammen.


Så myk og glansfull....


Dekk ganache(sjokoladekremen) med plast og la den sette i romtemperatur inntil den blir fast, ca 1 time.Hvis det ikke er blitt stiv, sett den ca 30 minutter i kjøleskapet.

Ved hjelp av et lite melonskje eller vanlig skje, grav den ganache ut i 2,5 cms baller og rull dem i dine hender å sørge for at de er helt runde. Dette er skikkelig sølete.

Når alle trøfler er rullet, la dem stivne litt i ca 30 min - 1 time i kjøleskapet,til de har blitt faste. 


Mens du venter kan du finne frem peppermynte godisene.

Jeg kjøpte min som var på ett søtt glass på julemessen på Dokka.


Åhh, jeg elsker virkelig fargen på disse godisene..og glasset er såå søtt :)

Så legger du ønsket menge i en solid plastpose


åh banker i filler, med en kjevle eller en kjele...


Så heller jeg over "smulene" i en liten skål..


Finn det du vil bruke av pynt ellers, å ha i små skåler også...
klar til sjokoladen er smeltet og skal dyppes..


Så over til sjokoladen...

Smelte så resterende sjokoladen over et vannbad.


Til alt er godt smeltet.


 Dypp trøflene i smeltet sjokolade og rull dem rundt i hendene igjen for å sørge for at de er helt overtrukket.


.Så fort trøflen er dekket med sjokolade, dypp med en gang i peppermynte candies eller ønsket pynt og sørg for at dem får ett jevnt strøk.


 Men selvsagt kan du bruke andre type du ønsker, bare fantasien setter grenser.. :)

Som for eks i lakrisstrøssel...


eller julestrøssel...


eller kanskje søte hjerter til en du er ekstra glad i...


Kjøle ned trøflene igjen i ca 30 minutter.

Jeg må bare snike en....


åhh, det er noe såå spesielt godt med kombinasjonen av peppermynte å sjokolade...har du ikke prøvd den før, så har du virkelig gått glitt av noe....

 Oppbevar dem i kjøleskap til du er klar til å servere dem.

Server gjerne til en god kopp kaffe..


Ha en suuper 3 desember...

1 kommentar:

  1. Mmmm... det så deilig ut!

    En fabelaktig 2. søndag i advent til deg, fine.
    Maiaklem

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails