Endelig har basilikumsplanten min blitt så stor å flott at jeg kunne lage pesto.. og jammen er hjemmelaget pesto best...
Oppskriften fant jeg hos http://www.aperitif.no
Her kommer oppskriften:
Til 4 porsjoner.
Ingredienser:
1 stor bunt basilikum
½ dl pinjekjerner evt. valnøttkjerner
50 g parmesan
3 båter hvitløk
1½ dl olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper
Fremgangsmåte:
For å få mest ut av smaken på pinjekjerner, så rist dem litt i en tørr pannen først.
Bland sammen basilikum,
presset hvitløk
og kjerner/strøkavring i en foodprosessor, hakker eller morter som jeg har brukt her.
Begynt å bank med morteren, eller kjør alt i en kjøkkenmaskin..
Tilsett oljen i en tynn stråle under banking.
Rør inn til slutt frisk revet parmesan(anbefaler virkelig frisk revet!)
og smak til med salt og pepper.
Voilà! :)Ferdig hjemmelaget pesto
Pesto er kjempegodt!
SvarSlettGod påske til deg! : )
Ja, pesto er kjempegodt og kan brukes til så mye :)
SvarSlett