lørdag 31. mars 2012

Pesto

Endelig har basilikumsplanten min blitt så stor å flott at jeg kunne lage pesto.. og jammen er hjemmelaget pesto best...
Oppskriften fant jeg hos  http://www.aperitif.no


Her kommer oppskriften:

Til 4 porsjoner.

Ingredienser:

1 stor bunt basilikum
½ dl pinjekjerner evt. valnøttkjerner
50 g parmesan
3 båter hvitløk
1½ dl olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper

Fremgangsmåte:

For å få mest ut av smaken på pinjekjerner, så rist dem litt i en tørr  pannen først.

Bland sammen basilikum,

presset hvitløk


og kjerner/strøkavring i en foodprosessor, hakker eller morter som jeg har brukt her.


Begynt å bank med morteren, eller kjør alt i en kjøkkenmaskin..


Tilsett oljen i en tynn stråle under banking.

Rør inn til slutt frisk revet parmesan(anbefaler virkelig frisk revet!)

 og smak til med salt og pepper.

Voilà! :)Ferdig hjemmelaget pesto

2 kommentarer:

  1. Pesto er kjempegodt!
    God påske til deg! : )

    SvarSlett
  2. Ja, pesto er kjempegodt og kan brukes til så mye :)

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails