Idag blir det en amerikans barnefavoritt til lørdagskosen.
Og da falt selvsagt valget på The Pioneer Woman sin oppskrift, som også passer veldig fint for voksne, siden denne har endel chilli i seg. Obs, vær forsiktig, idag ble vår litt for sterk, så vi kommer til å drikke vann resten av kvelden.
Så hvis det er barn som skal spise, dropp chilli oppi gryte og tilsett heller på din egen tallerken etterpå, før du har oppi burgerbrødet.
Til 8 personer( eller til 4, med rester dagen etter) trenger du:
- 1,2 kg kjøttdeig/karbonadedeig
- 2 ss smør
- 1/2 gul løk/ 1 medium
- 1 stor grønn paprika
- 5 fedd hvitløk
- 2,5 dl - 3 dl ketchup
- 2,5 dl vann
- 2 ss brunt sukker
- 2 ts chillipulver
- 1 ts tørket sennepsfrø eller 1 ts vanlig sterk sennep
- 1/2 rød pepperflak
- Worcestershire saus, etter smak
- 2 ss tomatpurrè ( valgfritt)
- Tabacosaus (valgfritt)
- Salt til smak
- Grovkvernet pepper til smak
- Hamburgerbrød
- revet ost
Slik gjøres det:
Tilsett smøret i en stor kjele, å tilsett kjøttdeigen når smøret er smeltet.
Stek til den blir brun.
Hell ut overflødig væske.
Kutt opp paprika,
løk og hvitløk i små biter.
Tilsett alt sammen i kjøttdeigen, å stek noen minutter, til paprikaen og løken blir litt blank.
Tilsett ketchup,
Sukker,
chillipulver,(dropp hvis små barn skal spise dette)
og vann.
Rør godt sammen, å la alt putre i ca 15-20 minutter.
Underveis smaker du deg til med Worcestershire saus,
2 ss tomatpurrè ( valgfritt),
Salt
og Grovkvernet pepper.
Tabacosaus (valgfritt) og Cayennepepper (valgfritt)
Varm opp en grillpanne, og legg på hamburgerbrødene på rillene.
Når alt er ferdig, så legger du på ett godt tykt lag med masse sloppy joe på brødet,
og legger over litt revet ost på toppen.
Legg toppen på hamburgerbrødet på toppen, og server sammen med potetgull.
Digg innpå alle sammen, her er det lov å grise! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
♥ koselig med en liten hilsen ♥