onsdag 16. juni 2010

kjøttdeig pai II


Idag er det så flott vær ute at jeg fikk lyst til å lage en pai til middag. Så jeg lagde først deigen i forveien, la den i kjøleskapet for å avkjøle seg, kastet meg i bilen sammen med hunden, reiste til en fint sted hvor vi gikk tur å badet mens deigen koste seg i kjøleskapet og var klar til jeg kom hjem igjen.

Til en paiform på ca 25 cm trenger du:
1Boks rømme
1 Boks buko hvitløksost
1boks picknic skinke (Kutta opp i småbiter)
1pakke kjøttdeig
1 løk
Ferdigkjøpt paideig eller hjemmelaga (Som er mye billigere og går kjempekjapt og lage;) )
litt revet ost
salat
Ønsker du lage deigen selv kan du bruke denne oppskriften:
50gram mykt smør

2 1/2 dl hvetemel

Ca 2-3 ss vann

Pitelitt salt

Deigen:
Kjør sammen hvetemel og kaldt smør med en håndmixer eller lignende, tilsett salt, litt vann og kjør til en gjevn deig. Oppbevar i kjøleskapet en liten stund før du kjevler den ut.

Til fyllet:
Stek kjøttdeigen brun.

Kutt opp løk i smått .

og tilsett kjøttdeigen

Skjær skinken i småbiter,

og tilsett i kjøttdeigblandingen.

Fres litt sammen med salt og pepper.
Tilsett Boks buko hvitløksost.
Rør alt godt sammen.
Tilsett lettrømme.

Og rør alt godt sammen. Smak til med salt og pepper.

Mens dette surrer tar du nå frem deigen fra kjøleskapet, eller den ferdigkjøpte.

Rull den med en kjevle til den blir ganske tynn og passer til en form på ca 25 cm. Man må ikke ha en pai form, en helt vanlig rundt form er bra.'

Ta frem formen, og legg deigen oppi, og kle litt av deigen oppover kantene. Prikk bunnen med gaffel, for at ikke deigen skal heve seg.

Hvis ønskelig kan du klemme gaffelmønster rundet kanten på deigen.


Strø litt ost i bunnen av deigen.

Legg så over kjøttdeigfyllet.

Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca 30 minutter, til du ser den har fått litt farge og ting har stivna litt sammen. Ca 10 minutter før paien er ferdig kan man strø over litt revet ost over hele hvis ønskelig.
Serveres med en god salat til.

Velbekomme!

PS: Rester fra paien er perfekt som nistemat dagen etter!

2 kommentarer:

  1. Kanskje jeg skulle prøve meg på pai en dag? Du får det til å virke så lett... :) God helg!

    SvarSlett
  2. Hei Cecilie:)
    Ja, med den rette deigoppskriften er Pai kjempelett å lage:)

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails