mandag 8. november 2010

Rugbrød med gresskarkjerner

 
 
Dette deilig brødet fant jeg oppskriften hos Trines mektige matblogg


Dette er oppskrift på 3 deilige brød.


Trinn 1
3 dl kokende vann
150 gram hel rug
75 gram sesamfrø
75 gram solsikkefrø
50 gram gresskarkjerner
Bland alle ingrediensene i bakebollen, dekk med plast/lokk og la stå i romtemperatur i minst 2 timer eller gjerne over natten. En slik bløtlegging av korn, kjerner og frø gjør de seige, slik at de binder seg bedre i deigen.


Trinn 2
ca 750 gram hvetemel
100 gram rugmel, fint
100 gram sammalt rug, fint
1 ss havsalt
25 gram gjær
7,5 dl vann (ca 30 grader)


Slik gjøres det:


Ha alle ingrediensene (med unntak av litt av melet) i bakebollen fra trinn 1, og kjør deigen i kjøkkenmaskin i ca 4 minutter på sakte fart. Øk deretter hastigheten og kjør den i omtrent 4-6 minutter på høy hastighet. Juster med mer mel til du får en blank og elastisk deig.


Ha deigen over i en større bakebolle og la heve i ca 1,5 time eller gjerne enda lengre om du har tid til det. Ha deigen på bakbordet og del den i 2 eller 3 like emner. (Jeg laget 2 store brød.) La emnene hvile på bakebordet i ca 20-30 minutter.


Form de deretter til brød og legg de i smurte brødformer eller på et smurt/bakepapirkledt stekebrett. Pensle brødene med vann og strø en blanding av solsikkekjerner og gresskarkjerner over.


La brødene heve til dobbel størrelse, og stek de på nederste rille i stekovnen i ca 35-40 minutter ved 220 grader, til brødene er gyldenbrune. Du kan sjekke om brødene er ferdigstekte ved å "banke" på de. Får du en "hul" lyd er de ferdige. Avkjøl brødene på rist.

2 kommentarer:

  1. Dette så godt ut, og skal testes ut i løpet av senhøsten :)

    SvarSlett
  2. Så ut som et kjempe godt brød. Digger gresskarkjerner!!

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails