torsdag 18. november 2010
Ostefylt kyllingbryst på couscous seng
En nydelig middagsrett som er ganske rask å lage som kan serveres til hverdag som til fest!
Jeg fant oppskriften inne på trines mektige matblogg, men har gjort noen endringer selv.
Til 4 trenger du:
4 kyllingfileter
50 gram kremost, naturell eller med urter/krydder
4 soltørkede tomater, finhakket
frisk basilikum, finhakket
couscous (tilberedt etter anvisningen), jeg brukte ca 300 gram "rå" vare
1 liten løk
en liten paprika, i små terninger
50 gram fetaost
10 cerrytomater delt i 2
olivenolje
smør
1 buljongterning
salt og nykvernet pepper
evt en urtekvast og litt strimlet soltørket tomat til pynt
Slik gjøres det:
Start med å forbrede kyllingfileene. Rør sammen kremost, finhakket soltørkede tomat og basilikum i en liten bolle. Smak til med nykvernet pepper. Skjær en lomme i kyllingfiletene og fordel osteblandingen inni. Klem godt sammen, eventuelt fest en tannpirker i åpningen. Gni filetene inn i salt og pepper. Stekes raskt på begge sider i varm stekepanne i en blanding av olivenolje og smør. Legg filetene deretter på et smurt ildfast fat og stek videre i stekovnen ved 225 grader i ca 12-15 minutter, til filetene er ferdig stekt.
Kok couscous etter anvisningen på pakken. Tilsett buljngterningen, og la den løse seg skikkelig opp. Tilsett couscous og la trekke i ca 4 minutter.
Mens det trekker kutter man opp løk i små biter, kutter paprika i terninger og kutter cherrytomatene i 2.
Ha den ferdige couscousen i en bolle, tilsett løk, paprika, cerrytomater og fetaost terninger og bland alt godt sammen.
Annrett på talerken med couscoussalat nederst og legg den ferdig stekte kyllingfilet på toppen.
Velbekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Couscous har jeg helt glemt bort i matlagingen kom jeg på nå. Og det er jo dumt, for couscous er så godt - og enkelt å variere. Takk for tipset!
SvarSlettM:)
Ja,jeg elsker couscous så det bruker jeg mye i all mulig slagt kombinasjoner:)
SvarSlett