torsdag 25. november 2010

loff ala schankenda

Idag bakte jeg loff fra kokeboka til Schankenda :) Og de ble deilige! Hvis ønskelig kan man også bruke denne oppskriften til å lage rundstykker istedet for loff.

Til 3 loff trenger man:
1 1/2 kg hvetemel
1 L vann
20 Gram salt
15 gram gjær

Slik gjøres det:
Ha alle ingredienser uten salt og gjær i en eltebolle, og løa deigen hvile i 30 minutter. Tilsett salt og gjær, elt i ca 15-20 minutter på sake fart og i 2 minutter på rask.
Husk å sjekk elastisiteten i deigen. Strekk deigen forsiktig- du skal nesten kunne se igjennom deigen uten at den sprekker. Hvis den ikke har nok hold, elter du den mer.

Smør en bolle med olje eller bakespray, og legg i deigen. Dekk med plastfolie, og la deigen heve til dobbelt størrelse. Det tar ca 3 timer. Deig deigen i 3 like store emner, form dem runde, og legg dem på et melet bakeunderlag. Dekk med plastfolie. Hev dem i ca. 1 time flr brødene slås opp. Smør brødformer, legg i brødene, strø med mel og dekk med plastfolie. Hvis du vil ha frø på loffen, så kan du pensle brødene med vann og stø valmuefrø over. Sett brødene på et lunt sted, dekk med folie, og la dem heve til dobbelt størrelse.
Snitt brødene på toppen, og sett dem i en forvarmet ovn på 220 grader. Ta litt varmt vann (ca 1/2 dl) i bunnen av ovnen, slik at det danner litt damp. Lukk døren rask. Skru ned varmen etter 5 minutter til 180 grader, og stek videre i ca 40 minutter.

Avkjøl loffene på rist!

1 kommentar:

  1. Mmm ... loff. Lenge siden jeg har spist en skikkelig loff, så kanskje det er på tide å prøve snart? Så veldig godt ut!

    Du har en award å hente inne hos meg, forresten: http://bakingbymonica.blogspot.com/2010/11/cherry-on-top-award.html

    M:)

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails