onsdag 3. november 2010

Stekt ris

Rester er så kjekt å ha, spesielt ris. For man kan bruke det til så utrolig mye. Idag har jeg laget stekt ris, med panerte kyllingklubber til. Kyllingklubbene var ferdiglagde denne gangen, men neste gang, skal jeg lage de fra bunnen av. Det som er det fine med stekt ris er at man kan spiste det til enhver tid. Og man kan lage det som en fullverdig middag med litt kyllingkjøtt elelr skine biter oppi, eller som jeg har gjort idag, laget av det jeg hadde i kjøleskapet og det blir en fin tilbehør. Perfekt som en lett lunsj.Til 2 personer trenges:

 

1 gul løk

 1/2 purre

1/5 rød paprika

1 båt finhakket hvitløk

2 ss olje til steking

4 dl kokt basmatiris avkjølt, gjerne rester.

1 stk egg

2 ss kinesisk soyasaus
½ ts pepper

250 gram kylingklubber
1. Starter først med å varme opp ovnen til 180 grader, så stekes kyllingklubbene i ca 15 minutter. I mellomtiden varm woken/stekepannen. Stek hvitløk i olje og ha i kjøttet. Ha i risen og la det steke til det er gyllent.

2. Bland inn grønnsakene og la det surre i 2 minutter.

3. Lag et hull i midten av risblandingen og ha i litt olje og egget og rør godt.

4. Smak til med soyasaus og pepper.


Tips: Risen som brukes i stekt ris bør være kald, så ikke den stekte risen blir "grøtete". Varier gjerne med kjøtt og grønnsaker som feks. pølser, renskåret svinekjøtt, salami/chorizo, purre, løk, sopp, paprika, finstrimlet kål, aspargesbønner, ingefær, hvitløk. Du kan også bruke frossen grønnsaksblanding.

Published with Blogger-droid v1.6.3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails