onsdag 9. februar 2011

tomatsuppe med karri og kjøttboller

Denne oppskrift fant jeg inne hos bloggen en sunn familie
Orginaloppskrifter ser du nedenfor, men hvis ønskelig kan du tilsette litt kokosmelk istedet for vann, som jeg gjorde.


Til 4 personer:
3 bokser hakkede tomater
2 løk
4 fedd hvitløk
4 ts karri
4 ss kyllingfond (kan sløyfes)
5 dl vann
salt
pepper
kokosolje/meierismør

Slik gjøres det:

Kutt opp løk og hvitløk.
Surr løk, hvitløk litt i panna med litt smør i en kjele.
 Tilsett så karri.
og bland sammen godt.
Tilsett de hakkede tomatene, fond
kokosmelk hvis ønskelig,
og vann.
Kok opp. La koke i 30 minutter.
Den kan godt koke lenger.
I mellomtiden lager du kjøttboller med valgfritt krydder og steik kjøttbollene i steikovnen.
 .Smak til med salt og pepper.
Når den var ferdig brukte jeg stavmikseren for å få en jevn suppe
Suppen ble toppet med stekte kjøttboller og persille.

3 kommentarer:

  1. Kokosmelk har jeg aldri prøvd i tomatsuppe før, men det så veldig godt ut.
    Tror denne må på menyen i neste uke.

    SvarSlett
  2. Når man bruker kokosmelk, så trengs det litt mer krydder enn det som står oppført. Bare smak deg til:) Lykke til :)

    SvarSlett
  3. så knall godt ut egentlig, er dette ganske sunt eller? er på leit etter sunne mat oppskrifter

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails