mandag 7. mars 2011

Fastelavens boller Danmark style

Iår så ble det ikke vanlig tradisjonelle norske fastelavensboller med krem og syltetøy, men istedet tenkte jeg at jeg ville prøve meg på den danske varianten.


Den er fylt med deilig marsipanfyll og sjokoladetrekk på toppen som jeg fant oppskriften til inne hos Epicureatricen.
Bare så det er sagt, dette er verdens beste bolleoppskrift. Jeg har aldri fått så luftige og godt boller som jeg gjorde denne gangen. Bolleoppskriften fant jeg hos passion 4 baking.
Nå sverger jeg kun til denne oppskriften!

Bolledeig:
( 12 stk)
85 g smør
2,7 dl varm melk
2 store egg
1dl sukker
1/2 – 1 ts kardemomme
1 ts. vaniljesukker
1 ts. salt
530 g gram hvetemel
50 g gjær

Fyll:
125 g mykt smør
125 g sukker
125 g marcipan
Eggepensling

Glasur:
350 g melis
20g kakao
0,5 dl varmt vann

Start med deigen.
Hell melk og smør i en bolle, sett bollen i mikron, og varm dette cirka 1 minutt. Eller ha det i en kjele. Blandingen skal være fingervarm. Tilsett fersk gjær .

Bland mel,vaniljesukker, salt og kardemomme i en skål…
Visp 2 egg i en annen skål….
Hell væsken i bakebollen,
bland i sukker
og de piskede eggene…
Tilsett 1/3 av melblandingen..
Elt deigen til den blir jevn og fin.
Reguler konsistensen på deigen med resten av melet, dvs. litt om gangen til du får den beste konsistensen.
Dekk deigbollen med et rent kjøkkenhåndkle og la den heves på et lunt sted i ca 30-50 minutter.

Mens deigen hever lages fyllet. Jeg valgte å fylle fastelavensbollene med litt marsipanfyll siden det er tradisjonen i Danmark…

Start med å riv marsipan, jeg brukte rivjern.
Så hadde jeg smør i en bolle.
Tilsatte marsipanen.
Og til slutt sukkeret.
Bland alt godt sammen godt…

Her ser du den ferdige marsipanfyll som skal brukes som fyll….

Nå er den hevet til det dobbelte….
Legg deigen på bordet og del den i ca 12 like store biter.
Du kan trille dem til boller eller gjøre det på den måten som jeg skal vise her under. Ruller dem flate.
Legg cirka 1 ss. marsipanfyll på hver bolledeig.
Brett alle sidene mot midten .
Til du får en liten "pakke"
Legg bollene på et bakebrett med skjøtet ned.
….og dekkes med et rent kjøkkenhåndkle og etterheves i cirka 30 minutter.
Pensle bollene med sammenvispet egg, dette for at de skal få en ekstra glans.
Stek dem midt i ovnen på ca 175 grader i 15-20 minutter til de er gyldne og fine.
Disse bollene er så myke, så utrolig luftige, og fremfor alt……SUPERGODE!.
Se på det deilig fyllet!
Bland sammen ingrediensene til glasuren
 og pynt hver bolle før servering.
Jeg følte for å pynte de litt ekstra siden det var fastalaven, så tok på spisbar glitter som jeg har kjøpt hos kakeboksen, på sjokoladeglasuren, det er jo masse flotte fargerike farger i risekvitene man kjøper inn til fastelaven, så tenkte, hvorfor ikke pynte fastalavensbollene med slike vakra farger også! :)

Pyntet med grønn til min kjære.
Og rød til meg.

Håper dere alle hadde en flott fastelaven igår alle sammen!! :)
Vi koste oss med deilige boller og kakao, med ett nydelig vær ute!

5 kommentarer:

  1. Wow, de så gode ut! Tipper dere koste dere :)

    SvarSlett
  2. Ja, vi koste oss masse :D

    SvarSlett
  3. Herlig med glamorøse boller :)

    SvarSlett
  4. Dette med marsipan i fastelavnsbollene var nytt for meg også - helt til forrige helg da jeg så det var flust av dem i svenske og danske bakeblogger. Og nå hos deg! Jeg må nok teste ut denne varianten neste gang - det ser litt mer spenstig ut enn våre vanlige hveteboller med krem ...

    M:)

    SvarSlett
  5. I år hadde jeg lyst til å lage andre fastelavnsboller enn de tradisjonelle med krem som fyll og et melisdryss på toppen. Søkte litt rundt på nett, kom over denne oppskriften og måtte prøve den. Bollene ble nydelige!

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails