torsdag 1. desember 2011

Peanut Brittle - peanøtt knekk


1 Desember!
Idag er det jammen meg alt 1 desember. Bare 23 dager igjen til julaften, som både store og små gleder seg til.
Og for å gjøre tiden litt kortere, så står julebaksten og julegodiset for tur for min del!
Og det vil jeg dele med dere alle sammen, så jeg skal prøve så godt som mulig å legge ut en oppskrift omtrent hver eneste dag i adventstiden! :)
Så her kommer oppskriften for 1 desember, på julegodis.
Dette er visst en populær julegodis i USA, og jeg syntes den hørtes så god ut, at jeg bare måtte prøve den ut:) Og det falt i min smak. :)
Oppskriften fant jeg på ehow.com

Peanut Brittle ( peanøtt knekk)
4 kopper sukker
1 kopp vann
2 kopper lys sirup
1 vaniljestang, splittet og sådd
2 kopper forvellet rå peanøtter (1 vanlig pose polly peanøtter)
1 1 / 2 ts usaltet smør
3 ts natron
1 / 4 ts salt
1 ts vaniljesukker

Kle en bakeplatemed aluminiumsfolie og smør med fett eller nonstick cooking spray.
Sett til side.
I en stor høy kjele, ha i sukker,
1 kopp med vann,
sirup
og vaniljestang frø over høy varme. (bruk baksiden av knivblandet og dra ut frøene)
Rør blandingen bare for å blandes sammen
og deretter la det koke opp.
Når blandingen koker, la den koke uten omrøring, til lys gul fargen,ca 6 til 8 minutter. (jeg har brukt mørk sirup idag siden det var det eneste jeg hadde, så derfor blir min mye mørkere enn det skal være)
Tilsett peanøtter i kjelen
og fortsette å røre hele tiden, til de er gyllenbrune på farge, ca 30 sekunder.
NB!! Nå kommer grunnen til å bruke en høy kjele. Natron gjør at det bobler veldig opp!
Tilsett smør
og natron i kjelen
og rør for å blande alt sammen (Merk: på dette punktet skal blandingen koke opp, så røres forsiktig).
Fortsett koking og røring av blandingen til den skummer opp og får en gylden brun i fargen, omtrent 20 sekunder.
Rør inn salt og vanilje ekstrakt/vaniljesukker
Hell forsiktig røren i den smurt stekeplaten og la stå i romtemperatur før kjølig og herding, ca 1 time.
jeg bruker baksiden av en kjøkkenkniv for å hakke opp knekken i biter.

Hakk til du er fornøyd med bitene.
Oppbevares i en luftett boks /glass i opptil en uke, hvis du klarer å la det ligge i fred så lenge..
Nå skal jeg kose meg med litt peanøttknekk og skrive julekort
åhh, salt og søtt er en perfekt konbinasjon

Åhh så godt!!
Ha en fin 1 desember alle sammen!

4 kommentarer:

  1. Så veldig godt ut:) Blir denne knekken hard eller myk?

    SvarSlett
  2. det kommer ann på hvor tynt du har det, tynt veldig hardt, tykk- ganske myk..

    :)

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails