Jeg tenkte jeg ville overrakse min samboer med en litt deilig lunsj i helga, siden han skal jobbe hele helga, så da har jeg nettopp laget en helt stekebrett med focaccia med kjøttboller til han! Så håper jeg han kan kose seg litt ekstra på jobb i helga:)
Oppskriften fant jeg inne i boka godt å gi bort.
Til en langpanne trenger du:
Til focaccia:
3 1/2 dl lunket vann
1 dl olje
1/2pk (25gram) gjær
1/2 ss honning/sirup
1 liter hvetemel
1 krylpe salt
Til kjøttbollene:
500gram kjøttdeig
100 gram loff(kan sløyfes)
3 fedd hvitløk, hakket
1 ss finhakket rød chilli
1 løk, hakket
1 egg
ca 1 ts salt
ca 1/2 ts pepper
2 ss smør + 2 ss olje til steking
Slik gjøres det:
Start med kjøttbollene.:
Kutt opp løk og hvitløk
Tilsett chilli, jeg bruker en ny tube fra toro, knust chilli uten frø på tube:
Krydre med salt og pepper.
Ta frem foodprocessor eller miksmakster å miks ivei.
Kjør alt til en smidig farse.
Stek kjøttbollene i smøret og oljen på middels varme. Lag små boller med hjelp av en tskje og hånden din fuktet med vann.
La de brune lett, man trenger ikke gjennomsteke de når de skal i brødet. Legg kjøttbollene til side i en skål.
Lag så deigen:
Bland vann, litt av oljen, gjær
og honning/sirup.
Rør i mel
og salt
Og rør godt
til det blir en tykkgraut/deig
Hev deigen i ca 25 minutter.
Slik såg den ut ferdig hevet.
Sett ovnen på 250 grader.
Dekk en langpanne med bakepapir og hell deigen fra bollen og rett oppi panna. Dryp resten av oljen over deigen og fordel deigen utover hele platen.
Ta frem kjøttbollene, og stikk de godt ned i deigen.
Etterhev i ca 10 minutter.
Stek brødet i ca 10-15 minutter, avhening av ovn.
Følg med på slutten, slik at ikke brødet blir brent.
Avkjøl brødet på rist.
Mmm, god ide! Vi skal i skøytehallen i morgen, kanskje det er dette som blir nisten vår! Jeg prøvde muffinseggene her en kveld, det var veldig godt :)
SvarSlettDet ser kjempegodt ut! Må prøves!
SvarSlettHa en flott søndag!
Klem : )