tirsdag 18. januar 2011

Pizza bakt på pizzastein

Jeg fikk pizzastein i julegave, og nå er den prøvd ut!
Fant fort ut at jeg trenger en pizzaspade, for å få stor pizza hel på steinen, så derfor ble det minipizzaer istedet og 1 stor pizzabolle! Noen som vet hvor de selger slike store pizzaspader forresten?

Til  2store langpanne pizza, eller til ca 6-8 minipizzaer trenger du:


Til deigen:

1 kg mel til grovbakst, eller fin mel, valgfritt

6 ss nøytral olje, som for eks maisolje

5 dl vann



til pizzasausen:

1 stk løk

1 stk paprika

2 ss olje

1 bk knuste hermetiske tomater

0,5 dl tomatpuré

0,5 stk grønnsak- eller hønsebuljongterning

2 ts tørket oregano/pizzakrydder/basilikum

salt

pepper





Til fyllet(bruk det du liker og har i kjøleskapet):

300 gram kyllingkjøttboller med valgfritt krydder

50gram kokt skinke i biter

1/2 paprika

1/2 løk

2 pølser i skiver

tomater

litt revet gulost

salt og pepper

pizzakrydder



Start med å lage deigen! Siden den skal heve ca 1 time.

Rør gjæren ut i lunkent vann (tørrgjær blandes i melet), tilsett salt og olje og elt inn mel til en glatt deig. Dekk til bakebollen og la deigen heve minst 45 min, gjerne 1 time.

Lag tomatsaus mens deigen heves. Rens og finhakk løk og surr den myk i olje tilsett paprika i terninger, hermetiske tomater, tomatpuré, buljongterning og krydder. Kok opp og la sausen trekke i minst 15-20 min. Smak ev til med mer krydder, salt og pepper.

Varm stekeovnen til 250 °C.

Mens ovnen blir varm kan man starte med å lage fyllet. Stek kjøttdeig og lag de til kjøttboller, med valgfritt krydder(idag brukte jeg salt, pepper og hvitløk)
Kutt skinken i strimler/biter. Skjær tomatene i skiver. skjær løk i båter. Kutt opp paprikaen i små biter.
Skjær pølsene i skiver.

Sett inn pizzasteinen når ovnen er blitt varm og la den stå der inne i ca 10-15 minutter.
Form små minipizzaer av deigen, ha på pizzasaus, ost, så resten av fyllet man ønsker.

Stek i ca 10 minutter, til pizzaene er ferdig.
 
Her ble det en pizzabolle med pølse og ost.


 Pizza med løk, kjøttboller, tomat, ost og paprika


Skal aboslutt laget masse av igjen!

7 kommentarer:

  1. Jeg har kjøpt en kjekk pizzaspade på nytt &nyttig!
    Faktisk..
    :)
    Heldig du som har pizzastein!

    SvarSlett
  2. Det så kjempegodt ut! Pizzastein er sikkert genialt å ha :)

    SvarSlett
  3. Det fulgte med en pizzaspade når jeg kjøpte min pizzastein på Jernia. Men den har nesten ikke blitt brukt, fordi det ble så mye søl (mulig jeg burde trent litt mer på teknikken). Det jeg gjør er å løfte pizzaen bort på pizzasteinen på et bakepapir. Det fungerer fint om du ikke har noe imot å ha et bakepapir mellom stein og pizza mens den steker.

    SvarSlett
  4. Takk for oppdatering :D

    SvarSlett
  5. Pizzastein står på ønskelista over kjøkkenduppedittar:o))
    Såg godt ut, Siv-Anita!!

    SvarSlett
  6. Merket du forskjell på pizzaen du steker i stekeovn kontra pizzastein.

    SvarSlett

♥ koselig med en liten hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails