Jeg fikk pizzastein i julegave, og nå er den prøvd ut!
Fant fort ut at jeg trenger en pizzaspade, for å få stor pizza hel på steinen, så derfor ble det minipizzaer istedet og 1 stor pizzabolle! Noen som vet hvor de selger slike store pizzaspader forresten?
Til 2store langpanne pizza, eller til ca 6-8 minipizzaer trenger du:
Til deigen:
1 kg mel til grovbakst, eller fin mel, valgfritt
6 ss nøytral olje, som for eks maisolje
5 dl vann
til pizzasausen:
1 stk løk
1 stk paprika
2 ss olje
1 bk knuste hermetiske tomater
0,5 dl tomatpuré
0,5 stk grønnsak- eller hønsebuljongterning
2 ts tørket oregano/pizzakrydder/basilikum
salt
pepper
Til fyllet(bruk det du liker og har i kjøleskapet):
300 gram kyllingkjøttboller med valgfritt krydder
50gram kokt skinke i biter
1/2 paprika
1/2 løk
2 pølser i skiver
tomater
litt revet gulost
salt og pepper
pizzakrydder
Start med å lage deigen! Siden den skal heve ca 1 time.
Rør gjæren ut i lunkent vann (tørrgjær blandes i melet), tilsett salt og olje og elt inn mel til en glatt deig. Dekk til bakebollen og la deigen heve minst 45 min, gjerne 1 time.
Lag tomatsaus mens deigen heves. Rens og finhakk løk og surr den myk i olje tilsett paprika i terninger, hermetiske tomater, tomatpuré, buljongterning og krydder. Kok opp og la sausen trekke i minst 15-20 min. Smak ev til med mer krydder, salt og pepper.
Varm stekeovnen til 250 °C.
Mens ovnen blir varm kan man starte med å lage fyllet. Stek kjøttdeig og lag de til kjøttboller, med valgfritt krydder(idag brukte jeg salt, pepper og hvitløk)
Kutt skinken i strimler/biter. Skjær tomatene i skiver. skjær løk i båter. Kutt opp paprikaen i små biter.
Skjær pølsene i skiver.
Sett inn pizzasteinen når ovnen er blitt varm og la den stå der inne i ca 10-15 minutter.
Form små minipizzaer av deigen, ha på pizzasaus, ost, så resten av fyllet man ønsker.
Stek i ca 10 minutter, til pizzaene er ferdig.
Her ble det en pizzabolle med pølse og ost.
Pizza med løk, kjøttboller, tomat, ost og paprika
Skal aboslutt laget masse av igjen!
Jeg har kjøpt en kjekk pizzaspade på nytt &nyttig!
SvarSlettFaktisk..
:)
Heldig du som har pizzastein!
Mmmmm, ser deilig ut! :-D
SvarSlettDet så kjempegodt ut! Pizzastein er sikkert genialt å ha :)
SvarSlettDet fulgte med en pizzaspade når jeg kjøpte min pizzastein på Jernia. Men den har nesten ikke blitt brukt, fordi det ble så mye søl (mulig jeg burde trent litt mer på teknikken). Det jeg gjør er å løfte pizzaen bort på pizzasteinen på et bakepapir. Det fungerer fint om du ikke har noe imot å ha et bakepapir mellom stein og pizza mens den steker.
SvarSlettTakk for oppdatering :D
SvarSlettPizzastein står på ønskelista over kjøkkenduppedittar:o))
SvarSlettSåg godt ut, Siv-Anita!!
Merket du forskjell på pizzaen du steker i stekeovn kontra pizzastein.
SvarSlett