lørdag 9. oktober 2010

Gulrotkake

Jeg kom over denne oppskrift på gulrotkake, på denne flotte bloggen: trines mektige matblogg, som jeg har hørt så mye bra om. Så siden jeg skulle feire min bursdag, så valgte jeg å prøve ut denne kaken. Og den kommner jeg til å lage ofte, for den var namnam! :)

Bunnen:
3 store egg

2,5 dl matolje

350 gram sukker

2 ts vaniljesukker

2 ts kanel

1/2 ts muskat

1/2 ss natron

1/2 ss bakepulver

325 gram hvetemel

100 gram mørk kokesjokolade, finhakket

400 gram gulrot, revet

1 1/2 eple, revet


Ostekrem (obs, kan halveres!):

200 gram romtemperert smør

500 gram melis

400 gram romtemperert kremost, naturell

3 ss vaniljesukker

 Fremgangsmåte:


Sett ovnen på 180 grader. Pisk sammen egg,
sukker
  og olje
 til massen blir lys.


 Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og bland røren forsiktig sammen.
Hakk sjokolade.  
 Her ble eplefargen litt brun fordi jeg glemte ha over litt sitronsaft over eplene, som gjør at de ikke blir misfarget, men eplene smaker det samme for det.Riv gulrøttene (jeg pleier å rive ca halvparten på den fineste delen av råkostjernet, og den andre halvparten på den groveste delen). Skrell eplene og riv de også.
 Rør i hakket kokesjokolade.
 Vend inn gulrøtter og epler i deigen.
 Ha deigen i en liten, bakepapirkledt langpanne. I oppskriften anbefales en form på ca 20x30 cm. Jeg brukte en form som måler 22x32 cm, og det fungerte veldig bra. Stek kaken på rist midt i ovnen på ca 180 grader i ca 60 minutter. Sjekk med kakenål! Min kake var perfekt etter 60 minutter, men her lønner det seg å følge med mot slutten.
 Avkjøl kaken i formen.
 Mens kaken avkjøler seg lager du ostekremen.

Rør sammen romtemperert smør 
og melis
 
 til ostekremen.


Pisk deretter inn romtemperert kremost
 
 og vaniljesukker.



 Hvelv den ut og fjern bakepapiret. Sett kaken på et egnet fat.
 Bre ostekremen over den avkjølte kaken, og kaken er klar til servering!Jeg halverte mengden ostekrem, og synes det var mer enn nok. Men faller du for fristelsen til å lage hele porsjonen så har jeg full forståelse for det, for ostekremen er KJEMPEGOD!


Gulrotkaken kan fryses.


Velbekomme!

onsdag 6. oktober 2010

Bursdagsfeiring med Sjokolade snurrings


Idag er det min bursdag, og dette er siste året jeg er i 20 årene, neste år er det det store 30 tallet!!
Så da ville jeg være litt barnslig og feire bursdagen min med boller!!
Og dette er en ny versjon jeg ikke har prøvd ut før. Jeg har hørt om kanelsnurrer, men ikke sjokoladesnurrer. Fant denne oppskriften inne på: http://www.detsoteliv.no/

Så da bare måtte jeg prøve ut denne oppskriften!! :)

Du trenger:


50 gram gjær
150 gram smør
5 dl melk
2 ts kardemomme
1,5 dl sukker
1 egg
15 dl hvetemel

Fyll:
150 gram mykt smør
4 ss melis
2 ss kakao

Pensling:
1 egg
litt vann

Slik gjøres det!


Smuldre gjæren i en bolle.
 Smelt smøre på svak varme.
 Tilsett melken i smøret og varm opp til ca 37 grader, litt varmere hvis du bruker tørrgjær.
Ha litt av smørmelken sammen med gjæret og rør sammen.
 Tilsett resten av smørmelken,

tilsett lettpisket egg,
og tilsett så sukker.
 Begynn så å bland i nesten alt melet,
 til du får en gjevn fin deig. La deigen heve i minst 40 minutter under klede. Jeg tok meg en tur med hunden i dag, mens deigen hevet!

Start så med fyllet.

Legg mykt smør i en bolle.
 Tilsett så melis,
 og kakao.
 Pisk sammen mykt smør, melis og kakao sammen.
 Til en krem konsistens.
Legg sjokolade"kremen" til side.  

Når deigen er ferdig hevet tar du ut deigen på en hvetemel dekket underflate,
 og kjever ut til en firkanetet leive som er ca 1 cm tykk.
 Smør utover sjokoladeblandingen med en slikkepott over hele deigen..

Rull leiven sammen fra langsiden
 
 til en stor pølse.
 Skjær pølsen i skiver, og legg dem i muffinsformer i en stekeplate. Bruker muffinsformer fordi smørkremen flyter gjerne litt utover. 
 Etterhev bollene i ca 20 minutter.
 Pisk 1 egg og litt vann sammen.
 Pensle bollene med eggeblandingen.
 Stek bollene på 225 grader, midt i ovnen i ca 10 -12 minutter.
 Avkjøles på  rist.

 Happy birthday to me!! :)

lørdag 25. september 2010

Favoritter

Etter oppfordring av Cecilie, så lager jeg nå en egen kategori som heter Favoritter.
Her kommer jeg til å legge mine aller meste favoritt oppskrifter, skal prøve å ikke ta helt av, det er så utrolig mye som er såå godt....hehe...

fredag 24. september 2010

Peanøttssmør- og syltetøysmoothie

Denne er til en person, og dette blir fort en stor favoritt til barna.

Til 1 glass:
1 banan, skrellet og delt i fire
1 ss jordbærsyltetøy
1 ss fint peanøttsmør
1/2 kopp yogurt(2,5 dl)
1/4 kopp melk

Slik gjøres det:
Ha alle ingrediensene i en blender. Kjør til blandingen er jevn. Hell i ett glass og server straks!

tirsdag 21. september 2010

Ny liten kokebok

Jeg har invistert i en ny liten kjekk kokebok som heter 500 smoothier og juicer!
Jeg elsker jo smoothier så gleder meg til å bruke denne boka masse fremover :)

Denne boka er inndelt i 10 forskjellige kapitler:
  • enkle smoothier
  • frokostsmoothier
  • eksotiske smoothier
  • helsedrikker
  • juicer
  • smoothier for barn
  • milkshaker
  • smoothies med is
  • dessertdrikker
  • alkoholholdige smoothier

Så her kommer det til å komme ut mange forskjellige smoothier etterhver som jeg prøver ut oppskrifter i boka:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails