torsdag 18. august 2011

Chili Texas Style


Jeg fant en supergod og hot chilli gryte oppskrift inne på lavkarbo.noSå hvis du er glad i chilli og sterke gryter så er denne oppskriften noe for deg.

Dette er mat man kaller langtekkelig, siden den skal trekkes i ca 3 timer, for å bli akkurat passe tykk i konsistensen. Husk, den skal trekke uten lokk! Poenget er at den skal bli tykk som en gryterett.

Dette er en ganske stor porsjon, ca 6 posjoner:

Du trenger:
  • 1 kg kjøttdeig av storfe
  • Smør til steking
  • 2 bokser hakka tomater (400 gram pr boks)
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 medium gul løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 5 dl vann
  • 1 terning oksebuljong
  • 1/2 ts chilipulver (eller mer, mitt er kruttsterkt)
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts kanel
  • 1 ss provencekrydder (eventuelt diverse italienske krydder, som timian, merian, basilkum, oregano etc)
  • Salt og pepper etter smak
  • 2 bokser valgfri bønner(hvis du går på lavkarbo sløyer du bønnene)

Slik gjøres det:

Stek opp kjøttdeig, skru ned varmen og tilsett tomatpureen, hakk løk og stek sammen med kjøttdeigen til den er blank, krøst hvitløk over.
Kok opp vann, og rør ut buljongen. Hell vann og kjøttdeig i en stor kasserolle sammen med de hakkede tomatene og kok opp.
Skru ned varmen til den er under kokepunktet, og la den stå og trekke i to timer, rør litt i gryta med jevne mellomrom.
Tilsett alt krydderet bortsett fra salt, og la trekke en time til. Smak til med salt.
For de som er ikke bruker lavkarbo er det godt med hvite eller brune bønner som jeg har brukt idag.
Tilsett de i de siste 10 minuttene igjen av koketiden, siden bønner bare skal varmes opp.
Smaker godt med en dæsj lettrømme/cremè fraichè på toppen, servert med ris og eller en blandet salat på siden.
PS: Den smaker om mulig, enda bedre oppvarmet dagen etter, som niste med en liten salat til kanskje?

lørdag 13. august 2011

endelig

Endelig har jeg fått meg denne bakeboken. Denne har jeg ønsket meg i samlinga mi lenge. Nå skal jeg kose meg en å bla i boka i helga, og det skal ikke sees bortifra at det snart dukker opp en oppskrift eller mange fra den etterhvert.
Published with Blogger-droid v1.6.9

søndag 24. juli 2011

Ubeskrivelig tragedie


Jeg har ikke ord for den ufattelige tragedien som har rammen Oslo og Utøya 22.07.2011.
Alle mine tanker går ut til alle som har minstet sine nære og kjære! Vil i fred alle som er gått bort!
Måtte vi alle få fred. Måtte det bli slutt på all slike handlinger i verden! Vi må spre kjærlighet, ikke hat!



lørdag 23. juli 2011

fått gave fra USA

Mine foreldre har vært i USA og var innom graceland og der kjøpte de en elvis kokebok til meg. :)
Published with Blogger-droid v1.6.9

torsdag 21. juli 2011

sommerferie

Jeg har tatt sommerferie fra bloggen,, så derfor er det litt stille her om dagen. Men kommer sterkere tilbake i høst. Ha en super sommer alle sammen. Her koser vi oss med lange gåturer med hunden.
Published with Blogger-droid v1.6.9

lørdag 2. juli 2011

ny bakebok

Jeg har nettopp fått boka lekende lett cupcakes av Paul Løwe. Gleder meg stort til å prøve ut alle oppskriftene i boka:-)
Published with Blogger-droid v1.6.3

tirsdag 21. juni 2011

Cookie Dough Cupcakes

Endelig kommer det en ny oppskrift fra meg, jeg har vært innlagt på sykehuset, men er endelig hjemme igjen og da måtte jeg bare lage muffins, og valget falt på delikate Cookie Dough Cupcakes som jeg fant inne hos passion4baking!


Disse cupcakes er laget av bl.a. Cookie Dough iskrem.
Du kan selvsagt bruke hvilken som helst is du vil.

Dagens cupcakes er pyntet med sjokoladekrem , og toppet med spisbare perler.

Her kommer oppskriften!

  Cookie Dough Cupcakes:
 100 g smør
 2 egg
 150 g sukker
 1 vaniljestang ( frøene)
 2,5 dl mel
 1 ts. bakepulver
 1 ts. sponge cake stabilizer ( kan utelates)
 200-250 g Ben & Jerry’s cookie dough iskrem

NB: Bruk alltid romstemperert smør og egg. ( resultatet blir  mye bedre)

Begynn med å helle smør og sukker  i en bolle.
Tilsett så vaniljestang frøene.


Miks dette godt sammen til du får en fluffy og fin konsistens.


Tilsett så 1 egg om gangen og miks dette godt  noen minutter…..


..så legger du i neste egg før du mikser det et par minutter til.


Nå er røra fluffy og fin.

Bland sammen mel og bakepulver i en bolle. Tilsett melblandingen i røren. ( sil det gjerne)

Miks til du ser at alt er godt blandet..…

Jeg valgte denne iskremen som kommer fra Ben & Jerry’s, Cookie Dough Ice Cream.

Den inneholder rå kakedeig  og sjokoladebiter..

Bruker 250 g med is..( en iskremboks er på 425 g,  dvs ca. halvparten av iskremen).

Miks dette godt, helt til du ser at alt er blandet.

Resultatet blir en fin, kremete røre som du fyller i cupcakeformene…

Idag bruker jeg disse søte cupcakeformene fra kalasform.se

Legger disse cupcake formene i en muffins bakeform, så de  får ekstra støtte.

Her bruker jeg en iskremskje med røre i hver form..

Stekes i en forvarmet ovn på 200C,  i cirka 15-20 minutter.

Ferdig…Gjett om det lukter himmelsk godt!!!

Legger dem på en rist til avkjøling mens kremen piskes.

Så søte former.
Nå til pynting av  Cupcakes..(denne må startes på 2 timer før muffinsene er ferdige)
Som krem bruker jeg sjokoladekrem:
  • 227 g mørk sjokolade (62%-70%)

  • 5 dl fløte

  • 1 ts. vanilje extract


  • Jeg legger sjokoladebiter i en blender..
    Varmer opp 5 dl fløte og tar det bort fra komfyren når det begynner å koke.
    Sjokoladebitene hakker jeg i smuler.
    Tilsetter den varme fløten litt og litt..
    Heller det hele i en ren mikser bolle.
    Sett det hele kaldt i minst 1 3/4 – 2 timer , og rør i det hvert 30. minutt.
    Når kremen har blitt noenlunde stiv, kan du begynne å mikse den.
    Du ser nå at den er ganske stivere.
    Denne kremen er lett som en fjær, den er ikke for søt og ikke for mye sjokoladesmak i seg….bare utrolig god..
    Den passer også perfekt til å ha oppe på en kaken.
    Sprøytet sjokoladefrosting på disse cupcakes med en stor stjerne tip,  og legg perler på toppen.

    Jeg bruker flotte cupcakeformer fra kalasform idag og perler som du kan få kjøpt på cacas eller kakeboksen.

    Og det var  Cookie Dough Cupcakes som du kan lage med  hvilken som helst  iskrem- smak, alt etter eget ønske!.

    Dette var det hele for i dag,  Coocie Dough Cupcakes!


    torsdag 2. juni 2011

    Rabarbra Saft


    Nå har endelig sommern begynt, det er blitt juni og sola ståler ute, så idag fikk jeg lyst til å lage rabarbra saft.
    Jeg må bruke opp rabarbraen min før det blir for seint, de har jo sesong i mai - juli.
    Så det kommer nok ett par rabarbra oppskrifter til i løpet av juni! :)
    Men nå, over til saft. Jeg har aldri laget det før, så lestet meg opp på nettet etter en spennendes oppskrift, så fant en her

    Til ca 1,5 liter råsaft trenger du:

    ca 1 kg rabarbra

    1,5 liter vann
    4 dl sukker
    2 kanelstenger
    6-8 nellikspiker

    Slik gjøres det:

    -Skyll rabarbraen godt, skrell stilkene hvis de er grove.

    Skjær den i små biter, og legg de i en kjele sammen med vann.

    La det koke under lokk til rabarbraen har moset seg. Ha et par kanelstenger og en 6-8 nellikspiker sammen med rabarbraen i vannet når det koker. Krydderet setter virkelig prikken over i ' en.


    Sil massen gjennom ett sileklede. Tilsett sukkeret og rør til det er oppløst. Avkjøles. Hell på varme  flasker og frys (Ikke fyll flaskene fulle)

    Nytes iskalde gjerne med i ett høyt glass fylt isbiter, og gjerne med noen dråper sitron.




    Smakte veldig friskt i den nydelig sommervarmen som var idag!
     Ha gjerne i ett morsomt sugerør for barna sin skyld

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails